Havaların normallerin üzerinde bir sıcaklığa ulaşması ve yazın erken gelmesi nedeniyle turizm sezonunda da canlılık yaşanmaya başlandı.

Kültür turizminin başkentlerinden birisi o k kabul edilen dünya miras kentimiz Safranbolu'da gelen turist sayısında artışlar başladı.

Kente gelen turistlerin en fazla gezdikleri yerlerden biriside Bulak (mencilis) mağarası o k bilinen doğa harikası. Ancak kış aylarından bu yana Bulak mağarasına gitmek isteyenler adeta arabaları ile ecel terleri döküyor. Yollar köstebek yuvası gibi. Oluşmuş çukur bir de yağışlar ile birlikte su birikintileri oluşmuş durumda.

Yolu Bulak mencilis mağarasına düşenler yollardaki bozukluklar karşısında, "bu kadar değerli ve turistik bir yerin yollarının bu kadar kötü olmasını anlamak mümkün değil. Üstelik çok ta kısa bir yol neden tedbir alınmıyor" şeklinde düşüncelerini ifade ediliyorlar.

Öte yandan görüştüğümüz Safranbolu- Bulak mağarası yol boyundaki bazı işletme sahipleri ise, il genel meclis üyelerine kaç defa söylediklerini ancak çözüm alamadıklarını söylediler.