Eğitim camiasında son dönemde yaşanan atama, yer değiştirme vs prosedürlerin yerine getirilmesi noktasında yaşandığı iddia edilen bazı sıkıntılar, Eğitim Bir Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz'ü gündeme getiriyor.

Camianın içerisindeki bazı kaynaklar tarafından, Sendika Şube Başkanı Zeki Öz'ün kimin nereye atanacağı, ya da görevlendirileceği veyahut yerinin değiştirilmesi noktasında sürekli müdahil olduğu, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sözünü dinlettirmekte ısrar ettiği, şayet Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde halledemediği durumlarda, siyaset kurumuna veyahut Cumhurbaşkanına yakınlığını öne sürerek kendi sendikasının genel merkezi nezdinde girişimlerde bulunduğu iddia ediliyor.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Zeki Öz'ün gönül verdiği bir dini görüş olduğu ve bu görüşten olanları kollayıp gözettiği, ayrımcılık yapmaya çalıştığı, yine kendi sendikası üyesi olmayanlar konusunda objektiif davranılmasını engellemeye çalıştığı ciddi şekilde konuşuluyor.

Öte yandan bizlere ulaşan bu eleştirileri sorduğumuz Sendika Başkanı Zeki Öz, kesinlikle bu söylenenlerin hiçbirisinin doğru olmadığını, sendikasının üyelerinin hak ve menfaatlerini kollamasının zaten başkan o k görevi olduğunu ancak hiçbir şekilde haksızlığa yol açabilecek hiçbir talepte bulunmadığını belirterek; "keşke bu söylenenler kadar güçlü olsam. Yok böyle bir şey. Sadece yıpratmaya çalışıyorlar. Hangi görüş ve düşünce de olursa olsun haksız, hukusuz yere kimsenin hakkını, hukukunu çiğneme gibi bir ne talebim olur ne de düşüncem olur" dedi.

Bizler Karabük Derin Haber o k her iki görüş ve açıklamayı değerli okurlarımızın yorumlarına bırakıyoruz.