Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel secimlerinin 24 Haziran 2018 pazar günü yapılmasının açıklanması ve TMBB de teklifin geçerek resmi gazetede yayımlanmasının ardından milletvekili adaylarının kimler olacağı sorusu en cok merak edilen konu oldu.

Son genel seçimlerde iki milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen ilimizin, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi modeli ve toplam milletvekili sayısının 600 e çıkarılmasının ardından milletvekili sayısı da 3 e çıkmıştı.

Erken seçim kararı ile birlikte şimdi Karabük Ak Parti'nin 3 milletvekili adayının kim olacağına odaklandı. Farklı  sorular, yorumlar, sentezler, değerlendirmeler, senaryolar... Ancak bütün üretilen bu düşüncelerin odaklandığı nokta ise 23. Dönem TBMM Başkanı, Karabük Milletvekili ve yıllardır hizmetleri, bilgi, birikim ve tecrübesi ile siyaset üstü o k kabul gören Sayın Mehmet Ali Şahin'in yeniden milletvekili adayı olup olmayacağı. Zira özellikle son aylarda dinlenmek istediği şeklinde de yorumlar yapılırken, bir dönem daha devam edebileceği de konuşuluyordu.

İşte herkesin merak ettiği bu soruyu biz dün (perşembe günü) akşam Eskipazar İlçe danışma kurulu toplantısına katılan Sayın Şahin'e sorduk.

"Sayın Başkanım herkes merakla bekliyor, Biz soralım istedik. aday olacakmısınız, olmayacakmısınız" şeklindeki sorumuza, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan karar verir" şeklinde cevap verdi.