Erken genel seçimlerin 24 Haziran 2018 de yapılmasının kesinleşmesinin ardından tüm ülkede olduğu gibi Karabük’te de gündemin birinci sırasını seçimler almaya başladı.

Karabük merkez de yaşayan Eskipazarlıların kurmuş olduğu, Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (KESDER) geçtiğimiz gün yemekli bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Karabük’te yaşayan Eskipazarlı bürokrasi, siyaset, cemiyet ve ticaret camiasındaki kişilerin yanı sıra, şehir dışından da konuklar katıldı.

Toplantının ana teması ise 24 Haziran 2018 de yapılacak genel seçimler olurken, seçimlerde milletvekili adayı gösterecek partilere mesaj gönderilerek bu sefer listelerde seçilebilecek yerden Eskipazarlı bir aday beklentisi dile getirildi.

KESDER Başkanı Mitat Yurt toplantıda yaptığı konuşmada; “         Malumunuz üzere seçim tarihi açıklandı. Bizim bu güne kadar Eskipazar İlçemizden hiç Milletvekili çıkmamıştır. Bu sebeple bizler dernek yönetim kurulu o k düşüncemiz hangi siyasi parti olursa olsun seçilebilecek bir sıraya Eskipazarlı milletvekili adayını yerleştirirse biz o partiyi desteklemekte kararlıyız.”dedi.