Seçim ülke gündeminin ilk sırasına oturdu. Yerel bazda da kimlerin, hangi partiden aday olacağı konusunda farklı düşünce ve isimler gündeme gelmeye başladı.

Genel baz da ülke gündeminden düşmeyen CHP yerel bazda ise sessizliğini koruyor. CHP İl Başkanı Abdullah Çakır seçim noktasında genel merkeze endeksli hafta sonu yapılacak il başkanları toplantısı ve açıklanacak Cumhurbaşkanı adayını beklediklerini söyledi.

CHP’nin ağır toplarından, bir dönem Yenice Belediye Başkanlığı yapan ve geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayı olan Mustafa Akay ise açıklamaları ile adeta salvo yaptı.

Aday kendisinin aday olup olmayacağı konusundaki beklentilere aday olmayacağı yönünde tavır sergileyen Mustafa Akay; “Eğer önseçim olsaydı aday adayı olurdum. Tabandan gelmenin önseçim ile partililerin teveccühü ile aday olmanın en güzel örneği Deniz Baykal’dır. Kimsenin önünde düğme iliklemem. Öyle genel merkezlere gidip, okul çocukları gibi saatlerce bekleyip aman aday edin demem” diyerek siyaset arenasının bir yüzüne dikkat çekti.

Öte yandan milletvekili adayı olacak kişiler konusunda da düşüncelerini ortaya koyan Akay; “Aday olacak kişinin toplumda karşılığı olacak. Sokakta yürürken insan ismi ile hitap edebilecek,. Yenice’nin Yamaç köyünü bilecek. Cenazede de, düğünde de olacak. Uzaktan bakarak değil, sorunları bilerek, köyü şehri bilerek siyaset ve hizmet edecek. Toplumun böyle milletvekillerine ihtiyacı var” dedi.

Diğer yandan Ak Parti'den ihraç edildiği açıklanan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile ilgili o k ta, "CHP'den siyaset hayatına devam edeceğine, genel ya da yerel bazda aday olabileceğine ne ihtimal veriyorum ne de zannediyorum" diyerek Çaylı- CHP söylemlerinin önünü kapattı.