Seçim atmosferine girilmesinin ardından en çok merak edilenlenderden birisi de Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin milletvekili adayı olup olmayacağı idi.

Aylardır kamuoyunda konuşulan Vergili'nin MHP'nin milletvekili adayı olacağına ilişkin genel kanı idi.

Tüm siyasi hesaplar bu mimvalde yapılırken dün akşam toplanan Karabük MHP'nin genişletilmiş istişare toplantısından çıktığı iddia edilen "ADAY OLMAYACAK, geçtiğimiz bir kasım seçimlerindeki liste ile devam edilecek" şeklindeki karar bomba etkisi yaptı.

Siyasi kulislerde Rafet Vergili'nin aday olmadığı bir seçimde MHP nin milletvekili çıkarmasının riske girebileceği konuşulurken, aday olması halinde seçilmesine kesin gözüyle bakılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili henüz kamuoyuna net bir açıklama yapmadı.

Karabük Derin Haber o k son bir ay içerisinde bir kaç kez kendisine sorduğumuz "adaymısınız, değilmisiniz" şeklindeki soruya Başkan Vergili bugün de dahil net bir şekilde adayım ya da değilim şekilde bir açıklama yapmadı.

Siyasi ve ticari zekası geniş kitlelerce takdir edilen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin bu tavrı Karabük Derin Haber o k bizlerde "acaba bir son dakika golü olur mu? " sorusunu akla getirdi.

Tecrübelerimiz, Sayın Rafet Vergili'nin "aday değilim" şeklindeki net açıklaması olmadan ve aday olacak kamu görevlileri için son tarih olan yarın (perşeme akşam) saat 17'.00 a kadar istifa etmediği net şekilde belli olana kadar, milletvekili adayı olabileceği yönünde düşünmeye sevk ediyor.