Karabük Seçim Gündemi

Seçimlere 59 gün kala Karabük siyaset gündemi ısınmaya başladı. Milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler bir bir istifa etmeye başladı.

AK PARTİ’DE ADAY ADAYI BOLLUĞU

Ak Parti’de bu sene de aday adaylığında bolluk yaşanacak gibi görünüyor. Devlet çalışanlarının istifası için son gün olan bu gün mesai bitimi sonrası aday sayısının daha da artması bekleniyor.

İŞTE ŞU ANA KADAR ADAYLIĞI ORTAYA ÇIKANLAR

Özgür ULUPINAR: Bir süre ulusal basın sektöründe bulunmuş, halen Çalık Holding üst yönetici o k iş hayatını sürdüren, özellikle Başbakan Binali Yıldırım’a yakınlığından bahsedilen Özgür Ulupınar bugün görevinden istifa ediyor. Cumartesi günü aday adaylığı başvurusunu Karabük İl Başkanlığına yapacak

Serdar DERELİ: Uzun yıllardır Ak Parti teşkilatlarında görev yapan, sempatisi, ikili ilişkileri ile 7 den 70 e herkese hitabeden, bir çok Ak Partili’nin Serdar Başkanı. Dün Milletvekili aday adaylığı için il disiplin kurulu üyeliğinden istifa etti.

Mustafa ÇELENLİ: Ak Parti’nin milli görüş çizgisinden gelen, yıllardır partinin içerisinde ağabey statüsünde duran, birçok etkin görevde akla gelen isim. En son il başkanlığında da ismi geçmişti. Çelenli milletvekili aday adayı olmak üzere dün Ak Parti il disiplin kurulu başkanlığı görevinden istifa etti.

Seyfettin DİKMEN: Ak Parti’de yer aldığı çeşitli görevlerin ardından, dün milletvekili aday adayı olmak üzere İl Genel Meclis Üyeliği görevinden istifa etti.

Mehmet UZUN: İl özel idare genel sekreterliği görevinden milletvekili aday adayı olmak üzere bugün istifa edeceğini açıkladı.

İsmail KÖKÇÜ: İl özel idare genel sekreter yardımcılığı görevinden bugün itibariyle istifa edeceği belirtiliyor.

Sedat ÇENESİZ: Yenice ilçemiz doğumlu olan Çenesiz uzun yıllar Türkiye genelinde yapılanmış bazı marketler zinciri firmalarda üst düzey yöneticilik yaptı. Halen ticaret hayatını kendi işlerinde yürütüyor.

Sertaş KARAKAŞ: Halen Yenice İlçe Başkan Yardımcısı olan, İş adamı Sertaş Karakaş’ın ismi de iyice gündeme gelmeye başladı. Şu ana kadar Yenice kökenli bir aday adayının isminin gündeme gelmemesi, Yenice’de son bir iki yılda yaşananlar ile birlikte yeniden toparlanma zorunluluğu, genç ve dinamik oluşu, köklü bir aileden gelmesi, Sertaş Karakaş ismini bir adım öne çıkarıyor gibi. Karakaş bugün Yenice ilçe başkanlığı görevinden aday adaylığı için istifa etti.

MHP’DE ADAY ADAYLARI

MHP henüz sessizliğine devam ediyor. Şu anda tüm çalışmalar seçimlerin amirali olacak birinci sıra adayında. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin uzun zamandır oluşan beklentinin aksine net şekilde adaylığını açıklamaması, istişare toplantısında Vergili olmaz ise il başkanı Adem Kar’lı 1 Kasım listesinin devam etmesi şeklindeki görüşe rağmen hala bir netlik yok. Zira il başkanı Kar bu dönem adaylık düşünmüyordu. Sayın Vergili’nin son dakika adaylığını açıklama olasılığı ile birlikte hem Vergili hem Kar’ın aday olmaması halinde Cenk Gedikoğlu’nun ismi gündeme gelebilir. Hatta gençlere hitap edebilecek bir başka sürpriz isim de olabilir.

CHP’DE ADAY ADAYLARI

CHP’de sessizliğini koruyan partilerden. Geçtiğimiz seçimlerde aday olan Cevdet Akay’ın ismi yine gündemde. Geçtiğimiz seçimlerin diğer adayı Mustafa Akay ise net tavrını ortaya koydu. Önseçim yapılmaması nedeniyle aday olmayacağını belirtti. İl Başkanı Abdullah Çakır, ittifak halinde İYİ Parti ile ortak tek liste yapar mısınız şeklindeki sorumuza kesinlikle kendi listelerini yapacakları şeklinde cevap verdi.

Karabük Derin Haber o k gün gün, seçimlerdeki tüm gelişmeleri, kulis bilgilerini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.