İlk ziyaret iki çocuğu ile birlikte Barış Mahallesinde yaşayan Songül Tokat oldu. Eşini trafik kazasında kaybeden Tokat Ürkmezer’e teşekkür ederken, “ Sağ olsunlar Kaymakam bey ve personeli bizlerle yanından ilgileniyorlar. Ne zaman ihtiyaç duysak yanımızdalar. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.
Ürkmezer ise “ Bizler aracıyız. Devletimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın sağladığı imkânlar doğrultusunda her ihtiyaç sahibine yetişme çabasındayız. Mensubu olduğumuz medeniyette bunu gerektirir. Bizler yardımlaşmayı seven,  komşusu açken tok yatmayı kendimize yakıştırmayan bir milletiz. Bu nedenle kentin Mülki Amiri o k en başta kendimi bu konu ile ilgili görevli addederim. Bundan dolayı vaktimiz el verdiğince ihtiyaç sahibi ailelerimizi bizzat ziyaret ederek dertlerine ortak olmaya, taleplerine çare bulmaya gayret gösteriyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.
Ürkmezer, evde ivedilikle çözülmesi gereken konular hakkında notlarını alırken, evin iki minik çocuğu ile de yakından ilgilendi. Uzun süre miniklerle sohbet eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer,  çocuk çeşitli hediyeler verdi.  
Ürkmezer ve beraberindeki heyetin diğer ziyareti ise Köyiçi’nde ikamet eden ve çocuklarından bir tanesi Down sendromlu olan Kezban Kayaoğlu oldu.
İki çocuğu ile yaşayan Kezban Kayaoğlu kızı Sevda’nın hastalığından dolayı bir yerde çalışamadığını ifade ederken, devletimizin kendisine bağladığı maaş ve Kaymakamlık ve Belediyeden aldığı desteklerle geçinmeye çalıştığını söyledi. 
Ziyaret sonrası anneliğin ne kadar kutsal bir şey olduğunu burada bir kez daha gördüklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Hanımefendi çalışmak istiyor ancak evladının rahatsızlığı nedeni ile çalışamıyor. Onu yalnız bırakamıyor. İşte burada Devletimiz, bizler ve hayırsever insanlarımız devreye giriyor. Biz böylesi ihtiyaç sahibi ailelerimizi Kaymakamlığımız ve Belediyemizin yetkili kurumları ile belirliyor ve her ihtiyaçlarında anında yanlarında olmaya çalışıyoruz.  Bu nedenle sık sık mesai arkadaşlarımızla bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu ailemize de maddi ve manevi desteklerimiz devam edecek” dedi.
Safranbolu Acil Destek Projesi ( SADEP)inde Safranbolu’da ihtiyaç sahiplerinin bir an evvel belirlenmesi, devlete çeşitli nedenlerden dolayı ulaşamayan vatandaşların ulaşması, sıkıntılarına bir an önce çare bulunması için oluşturulduğunu, bununla birlikte Hayır Çarşısının da hizmet verdiğini   kaydeden Ürkmezer; “ İnşallah Kayaoğlu ailemiz ve evlatları ile yakından ilgilenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Ürkmezer beraberindeki yetkililere evde ihtiyaç duyulan eşyalarında acil o k sağlanması konusunda talimat verdi.