Seçim çalışmalarını sürdüren CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Karabük mitingi sırasında bir vatandaşın şehit aileleri adına verdiği plaket ortalığı ayağa kaldırdı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Karabük'te miting yapan CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye konuşması sonrası adının Cavit Doğan olduğu öğrenilen bir vatandaşın Şehit aileleri derneği adına verdiği plaket gündem konusu oldu.

MEĞER KAYMAKAM İÇİN İSTİYORUM DEMİŞ!

Plaket konusunun gündeme oturması sonrası görüştüğümüz Karabük Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu miting sonrası konudan haberdar olduğunu belirterek; "Cavit Doğan derneğimizin üyesidir ancak Yönetim Kurulumuzda değildir. Disiplin kurulu yedek üyemizdir. Derneğimiz adına verilen plaketten ne haberimiz var, ne bilgimiz ne de onayımız var. Kendisi bundan 5-6 ay önce köydeki kütüphaneye sanırım 1986 yılında olacak şehit olan kardeşi adına bir köşe yapılacağını, bu köşede şehit kardeşinin kitapları bulunacağını, bu köşenin hazırlanmasında destek veren Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer'e bir plaket vermek isteğini söyledi. Bizde kendisine bu plaketin çalışmasını verdik" dedi.

"KABUL DE TASVİP DE ETMİYORUZ"

Başkan Öksüzoğlu plaket olayını duyduktan sonra şok olduğunu belirterek; " Bu bir siyasi konuşmadır. Derneğimiz siyasetin üstündedir. Bu tür siyasi çalışmalarda asla biz yer almayız. Vicdanen rahatsız oldum. Derneğimiz adına plaket verilmesini kabul etmiyoruz, tasvip te etmiyoruz. Bize yakışan bu değildir. Cavit kardeşimizin psikolojik sıkıntıları var. Kendisini bir kaç gün üst üste aradım telefonlarıma çıkmadı. Bilgimiz dışında derneğimiz adına böyle bir plaket verilmesinden derin üzündü duydum" şeklinde açıklama yaptı.