Şu an hac ibadeti dolayısıyla Suudi Arabistan'da bulunan Çevre ve Şehircilik Eski Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Kurban Bayramı'nın toplumsal yönden de çok önemli olduğunu vurguladı.

Ceylan'nın mesajında: "Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir.  Selâmlaşarak, kucaklaşarak, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak bayram sevincini çoğaltmalıyız. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken, gözlerimizin nuru, evlerimizin neşesi olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garipleri de asla unutmamalıyız.

Bu günler, aynı zamanda hac ibadetinin ifa edildiği; dilleri, ırkları, tenleri, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca müslümanın, Arafat meydanında, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir. 

Ben de şuanda hac ibadetim dolayısıyla kutsal topraklarda bulunmaktayım. Buradan Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi de tebrik ediyor, haclarının ve kurbanlarının kabul olmasını diliyorum.

Bu vesileyle Mübarek Kurban Bayramımızı, en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bayramın, Karabüklü hemşerilerime, tüm İslam âlemine ve insanlık için hayır vesile olmasını  Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi.