Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer Kurban Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

“Dini bayramların cömertliğin, rahmetin, bereketin bolluk içinde yaşandığı, insanlarımızın her zamankinden daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel ve manevi coşkusunun en üst seviyeye yükseldiği günlerdir.” cümlesiyle bayramın anlamının yakınlaşmak, kaynaşmak, bölüşmek ve paylaşmak olduğuna işaret eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in mesajı ise şu şekilde devam etti:

“Kurban Bayramının; Türk-İslam dünyası ve bütün insanlık için barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kurbanların kesildiği, fakirlerin gözetildiği, akrabaların, komşuların, arkadaşların hatırlandığı ve ziyaret edildiği bu kutlu günlerde, millet o k birlik ve beraberlik içinde Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar, sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı günlerdir. Böyle günlerde, yanı başımızdan başlayarak, bayram iklimini elimizin uzandığı her yere taşımalı, yaşanan acıları da, sevinçlerimiz gibi paylaşmalıyız. Dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendiren, sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan bayramlar, huzur ve coşku kaynağıdır. Huzur ve barışın egemen olduğu, adalet ve hukukun gözetildiği, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların, insanlık âlemine, insanca yaşamak adına, yeni imkânlar getirmesini diliyor, bu vesile ile Safranbolulu vatandaşlarımızın ve tüm İslam Âleminin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.