Karabük Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gün geçtikçe kullanımı yaygınlaşan uyuşturucuya karşı vatandaş ile dayanışma içinde olunması gerektiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi: "Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması toplumların bugününü ve yarınını tehdit eden, özellikle genç kuşakları esir alan çok katmanlı, çok boyutlu bir sorun haline dönüşmüştür.

Bireyin ruh ve beden sağlığında açtığı derin yaralar yanında, toplum bünyesinde de tahribat neden olan uyuşturucu kullanımına bağlı asayiş sorunları, ekonomik ve sosyal sıkıntılar da artırmaktadır.

Önüne geçilmesi gün geçtikçe zorlaşan bu konuda, devletin ve milletin el ele vermesi, tam bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekmektedir.

Bu nedenle “İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının 08.08.2018 gün ve 3697 sayılı yazısı ile Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı 2018-2023”kapsamında her ilde en az bir tane olmak üzere, uyuşturucu ile mücadele alanında faaliyet gösterecek derneklerin kurulması ve bu alanda kurulacak derneklerin uyuşturucu ile mücadelede etkin rol almasının teşvik edilmesi istenmiştir."

DERNEK KURANA KURULMA SÜRECİNDE YARDIM VALİLİK’TEN

Dernek kuracak olan kuruluş çalışmalarında yardımcı olunacağı duyurulurken konu ile ilgili: “İlimizde bu konuda faaliyet gösteren Dernek bulunmamaktadır. Konunun önemi dikkate alındığında bu konuda faaliyet gösterecek bir dernek kurulmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

Bu nedenle İlimizde bu konuya ilgi duyan gönüllülerden dernek kurmaları halinde Valiliğimizce derneğin kuruluş çalışmaları konusunda yardımcı olunacaktır.” açıklaması yapıldı.