Tarihi Yapıları Ve Doğal Güzellikleri Dillere Destan Olan Safranbolu, Belediye Tarafından Yapılan Hazırlıkların Ardından Bayrama Hazır.

Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkanı Fatih ÜRKMEZER yaptığı açıklamada Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Safranbolu’da Ramazan Bayramı tatilinde çeşitli turlar ve geziler kapsamında gelecek turistler için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

ÜRKMEZER, "UNESCO Dünya Miras Kenti İlçemiz bayrama hazır. İlçemize gelecek olan vatandaşlarımız, yerli yabancı ziyaretçilerimizin konforu için her türlü önlemi aldık. Özellikle direkt turiste hizmet eden firmalar özel programlarını önceden hazırladılar. Bayram tatili sürece hizmetin en iyisini misafirlerimize sunacağız. Bayram süresince otel, pansiyon ve yeme içme yerleri kontrol edilecek. Rehberlerimiz sürekli turistlerimize hizmet edecek. Beyaz Masa yine her zaman olduğu gibi 24 saat açık tutulacak. Vatandaşlarımızın Alo 153 hattından belediye görevlilerine 24 saat ulaşılabilecek. Zabıta ekiplerimiz, temizlik hizmetlerimiz çalışmalarına ara vermeden devam edecek. Mezarlıklarımızda temizliklerimiz tamamlandı. Yine Arife günü Safranbolu Şehir Mezarlığına sabah 10.00 - 18.00 saatleri arasında her saat başı belediyemiz tarafından otobüsler kaldırılacaktır. Bu vesile ile yeniden tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bayramın bayram tadında, hoşgörü ve huzur getirmesini Cenabı Haktan niyaz ediyorum'' dedi.