Spor Toto 1.Lig’de zor günler geçiren Kardemir Karabükspor için Karabük’ün ileri gelenleri dün 7 saatten fazla süren bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantının ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili dün gece açıklamalarda bulundu.

Toplantının çok uzun sürdüğünü, şehrin eşraflarından Sedat Namal’ın kendisine tebliğ edilen görevi kabul ettiğini ve onun başkanlığında yeni bir yönetim kurulu oluşturulacağını söyleyen Vergili:

“Şehrin eşraflarından Sedat Namal’a tebliğ edilen görevi kabul etmiş durumda. Bununla birlikte yeni bir yönetim oluşturulacak. Sedat Namal’a bu görevi bugün toplanan heyet verdi. O da sağ olsun kabul etti. Geçmişte yaşanan usulsüz olaylarla ilgili mücadeleyi en iyi Sedat Bey’in vereceğini düşündüğümüz ve buna inandığımız için ona bu görevi tebliğ ettik." açıklamasını yaptı.

“MESELE KARABÜK MESELESİ OLDUĞU İÇİN”

Konunun sadece futbol değil şehir meselesi olduğunu dile getiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili: "Geçmiş yönetim yapmış olduğu son basın toplantısında lisans işlemleri için 1-2 saatte biter açıklaması yapmıştı ama bizim edindiğimiz bilgilerde durumun böyle olmadığı görülüyor. Paranın bulunması, borcun ödenmesi, lisans işlemleri gibi işler bir gün içinde yetişmesinin mümkün olmadığı yapılan tespitlerle ortaya çıkmış vaziyette. Ben futboldan pek anlamam ama bu mesele Karabük’ün meselesi olduğu için olayların içerisindeyim." dedi

“KARDEMİR A.Ş GEREKENİ YAPACAKTIR”

Şehirdeki herkesten olduğu gibi Kardemir A.Ş’den de doğal o k destek beklediğini belirten Rafet Vergili: “Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük’ün milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier, AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Çelik İş Sendika Şube Başkanı Ulvi Üngören ile toplantı yapıldı. Saatler süren bir toplantıydı. Bu toplantı neticesinde belirli kararlar alındı. Şehir esnafından destek beklendiği gibi doğal o k, haklı o k Karabükspor için Kardemiş A.Ş’den de doğal o k iyi bir destek bekleniyor. Neden derseniz Kardemir Karabükspor’un bugün ki duruma düşmesinin ana sebeplerinden biri Kardemir A.Ş’nin büyük hissedarlarıdır. Bu hissedarlar yıllardır Karabükspor’u yönetirken ne Karabük Belediyesi’nden ne de Karabük eşrafından kimseyi yönetime istememiştir. Karabükspor bizim için olmazsa olmazımızdır. Geçmiş yıllarda Spor Toto Süper Lig’de oynamış olsa da takım eğer Kardemir Karabükspor değil Karabükspor olsaydı, belki Süper Lig’de olmazdı ama yüzlerce milyon liralık borç batağında olup bırakın şu an bulunduğu Spor Toto 1.Lig’ide tutunmayı amatör liglere kadar düşme tehlikesi yaşayan takım haline gelmezdi. Bizim ricamız Kardemir A.Ş’nin gerekli yardımı yapmasıdır.  Toplantı saatlerce sürse de tam bir neticeye ulaşmış değiliz. Ben umuyorum ki Kardemir A.Ş Karabük Valiliği’nin Karabük Belediyesi’nin, Karabük milletvekillerinin hakim sınırlarında olduğunu düşünerek gerekeni yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

GEREKEN DESTEK VERİLMEZSE

Bir basın mensubunun: “Beklentiler gerçekleşme bir yaptırımınız olacak mı?” sorusuna cevap veren Vergili: “Yaptırımımız olacak mı? diye bir şey yok. Ben bu arkadaşlarımızın durumlarını çok iyi biliyorum. Kardemir’den bugüne kadar gelen talepleri hiç tereddütsüz elimizden geldiğince yapmaya çalıştık ve her konuda da Kardemir A.Ş’nin yanında olduk. Hem sendika olaylarında hem de grev zamanlarında her zaman yanlarında olduk. Kardemir daha iyi günlere gelsin. Daha çok kazansın. Kardemir A.Ş kazansın, Karabük kazansın ama kazanırken de sportif ve kültürel faaliyetler de desteksiz kalmasın.

Şehrin bütün ileri gelenleri saatlerce toplantı yapıyorken, bir şeyler için çabalıyorken hissedar ailelerin hala net bir şey söylememesi doğru bir davranış değildir. Geren desteği vermeleri gerekir. Eğer vermezlerse Karabük halkına hesap vereceklerdir. İstenen rakamlar Kardemir A.Ş için sıkıntı yaratmayacak rakamlardır. Şehir eşrafından da Kardemir A.Ş’den de destek vermelerini bekliyoruz. İnşallah Karabükspor’u el birliğe düzlüğe çıkartacağız.” dedi.

AÇIKLAMANIN VİDEOSU

https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber/videos/228933664633241/