Spor Toto 1.Lig’in dördüncü haftasında Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor’a konuk oldu. Lisans sorununu çözemeyen ve genç oyuncularıyla oynayan iki takımın karşı karşıya geldiği maçta ev sahibi Eskişehirspor maçı 2-0 kazandı.

İlk gol Eskişehirspor’dan Talha Erdoğan’dan gelirken ikinci gol Kardemir Karabükspor’dan Berk Kervankıran’ın kendi kalesine attığı gol oldu ve maç bu skorla sona erdi.

Maçın büyük bölümünde oyunun hakimi Eskişehirspor’du. Taraftar desteğini arkasına alan kırmızı şimşekler son derece istekli ve konsantreydi. Karabükspor ise nadiren yakaladığı pozisyonlarda rakip kalede tehlike yaratamadı. Yaşanan sakatlıklarla tempo zaman zaman düşse de karşılaşma yüksek bir tempoda oynandı.

Spor Toto 1.Lig’de lisans sorununu çözemeyen üç takım vardı: Tetiş Yapı Elazığspor, Eskişehirspor ve Karabükspor. Bu maç hem Eskişehir hem de Kardemir Karabükspor için çok önemliydi. Karabükspor genç takımla mücadele eden Eskişehir’den üç puan alamadı ve büyük bir fırsatı tepmiş oldu.

ES ES TARAFTARI “KARABÜK” DİYE BAĞIRDI

Maçın son düdüğünün çalması ile birlikte Eskişehirsporlu futbolcular ve futbolseverler sevinirken Kardemir Karabüksporlu futbolcular büyük üzüntü yaşadı. Eskişehirspor taraftarı kendi takımları gibi sorun yaşayan ve genç oyuncularla mücadele eden Karabüksporlu futbolcular sahadan ayrılırken ‘Karabük’ diye tezahürat yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Eskişehirspor korneri hızlı kullandı yaşanan tehlikede Berk topu çizgiden çıkardı.

14. dakikada Karabükspor, Eskişehirspor atağını savuşturamadı ve topu önünde bulan Talha düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi 1-0

18. dakikada Eskişehirspor frikikten golü buldu ama topsuz alanda faul olduğu gerekçesi ile ağ giden top gol değeri kazanmadı.

29.dakikada ev sahibi takımda İbrahim Halil Öner ortayı açtı Karabükspor’da Berk ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. 2-0

31.dakikada  misafir takımdan Berat uzaktan kaleyi yokladı kaleci Ekrem topu kornere çeldi

35.dakikada Fıratcan’ın vuruşunda top direkten döndü.

37.dakikada Ahmet Karadayı, ardından Batuhan kaleyi yokladı.

43. Biliznichenko’nun kullandığı serbest vuruşta Berat’ın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

45. dakikada kaleci Ferhat, Fıratcan’ın şutunda başarılıydı.

53. dakikada  İbrahim Halil’in kafası direkten dışarı çıktı.

55. dakikada kaleci Ferhat’la karşı karşıya kalan Fıratcan kaleciyi geçemedi.

63. dakikada Talha uzaktan sert vurdu, kaleci Ferhat kornere çeldi.

Mücadele başka önemli atak olmadı ve maç 2-0 sonra erdi.

Fotoğraflar için Eskişehir İstikbal Gazetesi'nden Behçet Albayrak'a teşekkürler.