Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor transfer dönemi kapanmadan lisans sorununu çözememiş ve transfer tahtasını açamamıştı. Transfer döneminin son gününde (31 Ağustos 2018)  son dakika kadar heyecanlı bekleyiş devam etmişti ancak sorun bir türlü çözülememişti.

Kardemir Karabükspor Basın Sözcüsü Şükrü Gökkaya dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından “Az sonra tüm gerçekler, tüm şeffaflığı ile. Bu böyle gitmez!” paylaşımını yapmıştı. Ardından sabaha karşı 04.00 sularında sosyal medya hesabından “KARABÜK KARDEMİR'SİZ, KARDEMİR KARABÜKSPOR'SUZ OLMAZ..!” başlıklı bir yazı paylaştı.

Kamuoyunun yaşananlarla ilgili merak ettiği konuları aydınlatmak için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saygıdeğer Kamuoyu

Büyük Mavi Ateş Taraftarı

Şeffaf yönetim anlayışımız doğrultusunda zaman zaman paylaşımlar yapıyor, sizleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu açıklamamız ile de sizleri son dönemdeki süreçle ilgili bilgilendirmek, kafanızdaki tüm soruları aydınlatmak istedik.

Hepinizin de malumu olduğu üzere, bir önceki yönetim kurulu bayram tatilinde olağanüstü genel kurul kararı aldı ve Sayın Başkan Mehmet Aytekin, genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı. Bunun üzerine, şehrimizin üst düzey yönetimi; Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Ak Parti İl Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Çelik-İş Sendikamız, Sayın Valimizin başkanlığında bir araya geldi ve kulübümüzün geleceğine yönelik bir yol haritası çizdi, şehrimiz eşrafından, Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Sayın Sedat Namal’ın başkanlığı üzerinde fikir birliğine vardı ve bu oluşuma KARDEMİR Yönetim Kurulu’ndan da destek istendi.

Malum toplantı yaklaşık 8 saat sürdü, ara verildi ve gece yarısı; Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, TSO Başkanımız ve Sendika Başkanımız yeniden bir araya geldi, ancak ne yazık ki KARDEMİR Yönetim Kurulu’ndan ortak bir yanıt alamadı. KARDEMİR Yöneticileri kendilerine yalnızca; “Benim bir oyum var, yönetime gelirse ben elimden geleni yaparım, diğerlerinin adına yanıt veremem” cevabını verdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, bu toplantı öncülük eden Sayın Belediye Başkanımız, bu zor günlerde takımımıza sahip çıkan Sayın Başkanımıza teşekkür etti ve görüşmeleri sonlandırmayı teklif etti. Ancak Sayın Başkanımız Sedat Namal buna rağmen görevden kaçmadı, kulübü sahipsiz bırakmadı ve “Ben bu kulübü en zor gününde sahipsiz bırakmam” diyerek yola devam etti ve kendisinin başkanlığında bizler göreve geldik.

Peki, bu kentin Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Ak Parti İl Başkanı, TSO Başkanı ve Çelik-İş Sendikası Başkanı KARDEMİR Yönetim Kurulu’ndan ne istedi?

1-Lisansların çıkartılması için acilen gerekli olan 2 milyon dolar

2-Beş yıllık sponsorluk için 7.5 milyon dolar

3-Binde 2’lerin yeniden uygulamaya sokulması

Yaklaşık 10 saat süren toplantı sonucunda bu taleplerimize olumlu bir yanıt gelmemesine rağmen bu kulübü sahipsiz bırakmadık. Sizler gibi bizlerde umutla olumlu bir yanıt gelmesini bekledik. İstediğimiz nakit para değildi, yalnızca bir söz verilmesini bekledik. Şayet KARDEMİR yöneticilerinden olumlu bir yanıt alsaydık, Sayın Belediye Başkanımız, TSO Başkanımız ve Kulüp Başkanımız şahsi kredilerini kullanacak, lisanslar için gerekli olan 8 milyonu yatıracak ve transfer tahtasını açacaktı. Ancak ne yazık ki bu da gerçekleşmedi.

Bunun üzerine son lisansları kulübümüzden çıkan; Alekse, Hakan Aslantaş, Alican, İshak ve Bliznichenko ile görüşmelere başladık. Yapılan görüşmeler sonucunda; Bliznichenko ve Alekse’yi kadromuza kattık. Samsunspor ile ön protokol imzalayan ve 300 bin TL peşinat alan İshak aramıza katılmayı çok istemesine, aldığı peşinatı iade etmeyi teklif etmesine rağmen, Samsunspor yapılan görüşmelerde bu teklifimizi geri çevirdi ve oyuncuyu bize vermedi. Takımımıza katmayı hedeflediğimiz bir diğer eski oyuncumuz Hakan Aslantaş ise kulübümüz ile sözleşme imzaladı, ancak Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, diğer 12 oyuncu gibi Hakan’ı da serbest bırakmadı ve en azından sezon ortasına kadar futbol oynamasını engelledi.

Peki, bu 8 milyon nereye lazımdı?

1.5 milyon Vergi dairesine, 6.5 milyon ise; Barış Başdaş, Yatabare ve Ceyhun Gülselam’ın açtığı haciz davalarına…

 

İşte böyle bir ortamda, KARDEMİR KARABÜKSPOR için bugün (03.09.2018) tarihi bir toplantı yapılıyor. KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu bugün toplanacak ve şehrimiz üst düzey yönetimi tarafından kendilerine sunulan teklifi değerlendirecek.

Başta, Sayın Başkanımız Sayın SEDAT NAMAL’ın son basın toplantısında da ifade ettiği gibi, bizlerin amacı bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, bu şehrin en önemli markası olan KARDEMİR KARABÜKSPOR’umuza sahip çıkmak. Yine, Sayın Başkanımızın ifade ettiği gibi, problem biz isek ve bu kulübe sahip çıkma noktasında engel teşkil ediyorsak kendilerine yarın anahtarları teslim etmeye hazırız.

Bizler; bu süreçte yaşanan bir takım gerginliklerin tamamen bizlerin dışında olduğunu ifade ediyoruz. Konunun muhataplarının tek derdinin de, kulübümüzün daha da iyi yerlere getirmek olduğundan en ufak bir şüphemiz yok. Ancak biz ifade ettiğimiz gibi, üzüm yemek istiyor ve tüm büyüklerimizi sağduyuya davet ediyoruz.

Saygıdeğer KARDEMİR A.Ş yöneticileri şunu söyleyebilir; Biz zamanında gerekeni yaptık”

Hiçbir şey için geç değil. Bizler bu takımın ilk yarıyı 2 puanla bitirip, 2. Yarı ligde kaldığı sezonları da biliyoruz.

Sizlerden bu şehir ve camia adına şunu rica ediyoruz; KARABÜK KARDEMİR’siz, KARDEMİR’de KARABÜKSPOR’suz OLMAZ. BU ŞEHİR SİZE BİR BAĞ VERDİ, LÜTFEN SİZDE SON KEZ BU ŞEHİRE BİR SALKIM ÜZÜM VERİN…!

Ve biz, mevcut KARDEMİR KARABÜKSPOR Yönetim Kurulu o k sizlere, kamuoyuna ve büyük camiamıza şunun sözünü veriyoruz;

Okul harçlığından keserek bilet alan Mavi Ateşli kardeşimizin, 1600 derecede çalışarak aidatını ödeyen şanlı Çelik-İşçisinin, bu zor günlerde kulübümüze bağış yapan esnafımızın, tüccarımızın ve; her zaman bu kulübün sigortası olan KARDEMİR’imizin bizlere verdiği 1 kuruşluk desteğin dahi takipçisi olacağız.

Sizler; bu şehrin sanayisinin, ekonomisinin bacalarını tüttürüyorsunuz. Bizler de; bu şehrin spor meşalesinin sönmemesi için sizlerden destek istiyoruz.

Lütfen bu sese kulak verin, MAVİ ATEŞ SÖNMESİN, KARDEMİR KARABÜKSPOR ÖLMESİN…."

KARDEMİR KARABÜKSPOR YÖNETİM KURULU

BASIN SÖZCÜSÜ

ŞÜKRÜ GÖKKAYA