Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’da Teknik Direktör Fikret Yılmaz istifa etti. Dün (04.09.2018) akşam takımla vedalaşan Yılmaz bugün yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.

Yaşadığı mali sıkıntıları bir türlü aşamayan, lisans sorununu çözemediği için transfer tahtasını açtıramayan Kardemir Karabükspor’da Fikret Yılmaz’ın dün akşam oyuncularına “Ben vedalaşmayı sevmem. Eğer gidersem haberiniz olur.” dediği öğrenildi. Dün (04.09.2018) akşam saatlerinde ise kulüpten basın mensuplarına “Teknik Direktörümüz Fikret Yılmaz yarın saat 11.00’de  Çamlık Sahası’nda röportaj verecektir. İyi çalışmalar…” mesajı geldi.

Çamlık Sahası’nda  basın mensupları ile bir araya gelen Fikret Yılmaz lisans sorununun çözülememesi sebebiyle görevinden ayrıldığını belirterek:

“Karabükspor’e geleli iki ay birkaç gün oldu. Geldiğimiz günden bu yana umutla ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürdük. Çok iyi oyuncular transfer ettik. Maalesef oyuncularımızın lisansları çıkmadı. Genç takımla dört maça çıktık. Takımda yer alan isimler gerçekten yetenekli çocuklar. Hepsinden Allah razı olsun. Harika mücadele ettiler. Mağlup olsalar bile ellerinden geleni yaptılar. Bundan sonra göstereceklerinden de eminim. Onlar saygıyı hak ediyorlar. İnşallah bundan sonra bu gençlerimize sahip çıkarlar. Bu da onların vicdani bir borcudur diye düşünüyorum.

Ben kendi açımdan çok düşündüm. Hiçbir zaman yarı yolda bırakmak gibi bir düşüncem olmadı. Lisanslar açılmadıktan sonra ki tablo gelecek adına hiç ümit vermedi. Bundan sonraki müsabakalarda başka bir arkadaşın, kim olduğunu bilmiyorum ama daha iyi olacağını düşünüyorum. Kan değişikliği değil bu. Devam edersem bana zarar vereceğini düşündüğü için böyle yaptım. Genç oyuncuların bu yükü kaldırabileceğimi zannetmiyorum. İstifa etmeye karar verdim. Bana gösterilen ilgiye, sevgiye teşekkür ediyorum. Beni sevdiler gerçekten. Maalesef buraya kadarmış. Sayın Sedat Namal inşallah devam eder. Çok değerli biri. İnşallah onun nezdinde sahip çıkarlar. Çok daha aşağı düşmez. En azından bulunduğu konumu korunur.

Son sözlerim şudur: Geldim olamadı maalesef. Önümüzü görmedik. Herhangi ışıkta yok bundan dolayı ayrılmaya karar verdim. Teşekkür ediyorum. Yönetimde kim olursa olsun teşekkür ediyorum. Çok tanışmadık ama yeni başkanımızla tanıştık ona teşekkür ediyorum. Sizlere teşekkür ediyorum. Keşke lisans açılsaydı da bugün farklı şeyler konuşuyor olsaydık ama nasip değilmiş. Hoşçakalın.” dedi.