İçinde bulunduğu sıkıntılardan bir türlü kurtulamayan Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un Başkanı Sedat Namal basın toplantısı düzenledi.

Karabükspor’un İdari Binası’nda gerçekleşen toplantıda kulübün mevcut durumu ile ilgili açıklamalar yapan ve Genel Kurul’a gitme kararı aldıklarını söyleyen Namal şunları söyledi:

“Kardemir Karabükspor nasıl düzlüğe çıkarılır? Nasıl faydalı olabiliriz? Muhasebe birimleri ile toplantı yaptık. Bu kulübün ayda 400 bin e ihtiyacı var. Hiç borcu olmasa da ihtiyacı var. Personel, iaşe ve deplasman giderleri azımsanacak giderler değil.

Ben diğer sözümü yerine getirdim. Ben Karabük’te ve Karabük dışında yaşayan bu şehri ve takımı sevenlerin hakkını ararım. Savcılığa gidip gerekeni yaptım.

Karabükspor’u bırakmamam için destek mesajları geliyor. Görevin bana veriliş şartları ortada. Ortada hiçbir şey yok. Olmayan şeylerle bu takım yürümez. Fikret Yılmaz’a teşekkür ederim. Karşılıklı fesih konusunda anlaştık ve hiçbir şey istemeden imza attı gitti.‘Karabükspor’a sahip çıkılması lazım.’ diyorlar. Bu süreçte SSK’dan ‘borcu yoktur’ yazısını alabilmemiz için Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier yardımcı oldu ama başka bir firması için sosyal medyada rencide edilmeye başladı.

Değerli dostlar sonuç o k Karabükspor’un başındayız. Önümüzde maçlarımız var. Genel Kurul kararı alacağız. Kulübün sahipsiz kalmaması adına çalışacağız. Kasada 1 yıl vadeli 100 bin euro değerinde iki tane çek var. Eğer nakde çevirebilirsek kulüp çalışanlarının maaşlarını, futbolcuların paralarını ve takımla ilgili deplasman giderler gibi ücretlerle ligde kalma mücadelesi vereceğiz. Kulüple ilgili hiçbir şey belli değil. FİFA’dan gelebilecek sıkıntılar da var. Sırf ‘desinler’ diye bir şey yapmanın anlamı yok.

Bize sosyal medyadan 'niye geldiniz' diyorlar. Bun aldırış etmiyoruz ama Karabüklülerin, garibanların, Kardemir işçisinin alın teri ve emeği var. Geçmişte yaşananlarla ilgili hukuki savaş devam edecektir. Birisinin boğazından haram geçtiyse boğazında kalacaktır.

Kardemir’e küçük büyük fark etmez, ortak olan birinin burada başkanlık yapması yanlıştır. Yapmışsa da giderken borçsuz o k teslim edip gitmelidir. Bu kulübü borçsuz teslim etsinler Karabüklüler bu takımı borçsuz yürütür. Feridun Tankut’a soruyoruz, çalınan çok şey var diyor ama açıklama yapmıyor. Onun da artık basın mensuplarının karşısında geçip bir açıklama yapması lazım.

Tekrar söylüyorum görevimizin başındayız. Deplasman maçları bedelleri, personel maaşı ve futbolcuların paralarını halletmeye çalışacağız.

Biz hiçbir şekilde katkı alamadık. Söylenen sözlerden hiçbiri gerçekleşmedi. Genel Kurul’a gitme kararı aldık.”