2018 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) sunulan ve Kalkınma Ajansı tarafından desteklen "Tarihi Çarsılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor " isimli projenin sözleşmesi Zonguldak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansında Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve BAKKA Genel Sekreteri Elif Acar tarafından imzalandı.

Atılan imzaların ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Bilindiği üzere UNESCO Miras kenti olan Safranbolu’muz korumacılıktaki başarısı ile adından sıkça söz ettirmekte. Bizlerde bu önemli mirası koruma ve gelecek nesillere aldığımız gibi ulaştırmak adına çeşitli projeler gerçekleştirmekteyiz.” dedi.

Bu çalışma en yakın örneğin Akçasu projesi olduğunu kaydeden Ürkmezer; "Akçasu Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz proje ile burayı yeniden köprüleri, yürüyüş parkuru ve dinlenme alanları ile bir cazibe merkezi haline getirdik.

Yine BAKKA tararından desteklenecek olan önemli bir proje ile ilçemizin en çok ziyaretçi alan Tarihi Çarşı bölümünde bir çalışma yapacağız. Bu kapsamda,  Tarihi Çarşıda bulunan Saraçlar Sokak, Kunduracılar Sokak ve Semerciler Sokakta, sokak sağlıklaştırması kapsamında 67 adet dükkanın ön cephe restorasyonunu başlatacağız. İnşallah projeyi kısa sürede tamamlayıp, halkımızın ve kentimizi ziyaret edenlerin hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.