Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR, İlçe Müftülüğü ve çeşitli kurumlarla işbirliği ile yüzlerce farklı branşta kurs eğitimlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.

Aslanlar SAKEM binasında kış hazırlıklarına başlayan mutfak ekibi tarhana yoğurup erişte kesiyor. SAKEM’in Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği kursundan elde edilen mahsullerin değerlendirildiği gıda hazırlıkları, SAKEM’in sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan, ihtiyaç sahibi aileler için Aşevinde pişirilen yemek yapımında kullanılmak üzere stoklanıyor. Tamamen hijyenik ortamda doğal ürünlerle hazırlanan besinler bez paketlere konu k kışın kullanılmak üzere depolanıyor.

SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model bir rol üstlenerek 2018-2019 eğitim dönemi için 8 ayrı şubesinde kurs hazırlıklarını da sürdürüyor.

Eğitimin hayat boyu devam ettiği ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlerle devam etti: "Yaşam boyu öğrenme kavramının kişilerin ekonomiye katılmaları amacıyla kapasite ve becerilerinin geliştirilmesi bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz.

SAKEM’de Yaşam boyu öğrenme bilincinin yürütülmesinde rol alan birçok paydaşın bulunduğuna işaret eden Ürkmezer, "Birçok paydaşımızla iş birliği içinde meslek edindirme ve hobi kurslarının yanı sıra Kaymakamlık ve Belediye o k sosyal sorumluluk projelerimize 2018-2019 eğitim döneminde daha çok yer vereceğiz.’’ dedi.

SAKEM hayatın her alanında eğitimden etkinliklere kadar uzman eğitmenler tarafında yaşam boyu öğrenme ve özellikle istihdam edilebilirlik konusunda eğitim vermeyi sürdürüyor.