19 Eylül Gaziler Günü, Karabük'te düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürk anıtında çelenk sunum töreni ile başlayan etkinliklere Karabük Valisi Sayın Kemal Çeber, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ali Sefa Yılmaz Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Sabri Özer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, askeri personel, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu program, Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkan Vekili Ahmet Özcan’ın konuşması ile sona erdi.

19 Eylül Gaziler Günü anma programı kapsamında Yenişehir camisinde öğlen namazına müteakip okunan Mevlid-i Şerifin ardından Karabük Valisi Sayın Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve protokol üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gaziler onuruna düzenlenen yemekte gazi ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.