Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük il Başkanı Av. İsmail Altınöz 19 Ekim Muhtarlar Günü ile ilgili mesaj yayımladı.

Karabük Valisi Kemal Çeber, devletin temsil zincirinin ilk hаlkаsını muhtarların oluşturduğunu ve muhtarların yerel demokrasinin en köklü örneği olduğunu belirterek: “Muhtarlık teşkilatımız, en ücra köy ve mahallelerde yaşanan çeşitli sorunların, hizmet taleplerinin ve idareden beklentilerin merkeze ulaştırılması noktasında en etkili mercidir.

Sürekli geliştirilen muhtarlık müessesemiz ve çağın gerekleriyle donatılan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmet alma hakları yanında, kamuda yürütmek istedikleri bireysel iş ve işlemlerinde de hatırı sayılır yol göstericilerdir. Çokça mesai geçirdiğimiz, bölgemizde devletimizin yürüttüğü başarılı güvenlik politikalarında sürekli iletişim halinde olduğumuz, görevlerine sadık ve vatansever muhtarlarımızın desteğinin farkındayız ve kendilerine müteşekkiriz.

Bundan böyle de aziz milletimizin kendilerine inanıp güvenerek temsil hakkı verdiği, devletine ve seçmenine layıkıyla hizmet eden muhtarlarımızla, ilimizdeki huzur ve güven ortamının kalıcılığı için el birliğiyle mücadele edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, milleti devlete, devleti millete karşı temsil gibi önemli bir vazife üstlenen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, her birini hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Muhtarlar Günü ile ilgili mesajında: "Muhtarlar, mahalle ve köylerdeki vatandaşların her türlü sorunlarının çözümünde aktif rol oynayarak önemli rol üstlenmişlerdir. Kentimizin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan muhtarlarımıza, emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, ise 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, hükümetin hiçbir zaman muhtar deyip geçmediğini vurgulayarak, "19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan ederken; tüm muhtarlarımızın nasıl ulvi bir görevi yerine getirmek noktasında olduğunun bilincini her zaman taşıdık" dedi.

Altınöz: “19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan ederken; tüm muhtarlarımızın nasıl ulvi bir görevi yerine getirmek noktasında olduğunun bilincini her zaman taşıdık. Hepsinin gününü kutluyor, emekleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

"Muhtarlıklar, büyük kentlerde ve taşrada hiç fark etmez, demokrasinin ve hizmetin hayata geçmesindeki en önemli odaklardır. Halkla idare arasındaki en etkin köprü, hatta yönlendiricidir. 200 yıllık bir geçmişe sahip olan bu müessese, bugün çok daha etkin konumdadır. AK Parti o k; katılımcı yönetim anlayışımızın temel unsurları o k gördüğümüz muhtarlarımızın merkezi idare ile koordinasyonu, ülkemizin ve şehrimizin her önemli meselesinde söz sahibi olmaları gibi pek çok adım attık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; milletin evi o k tabir ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kapılarını on sonuna kadar açmış ve toplumun genel huzur ve refahı için Cumhurbaşkanlığı kadar muhtarlık müessesinin de varlık ve önemine dikkat çekmiştir" ifadelerini kullandı.