Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıl dönümünde Karabük’te düzenlenen programlarla anıldı.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü münasebetiyle Karabük Kent Meydanı’nda Çelenk Sunum Töreni düzenlendi.

Törene Vali Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, emniyet teşkilatı personeli, muhtarlar, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Fuat Gürel ve Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman tarafından bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Karabük Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Karabük Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen tören sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı daha sonra Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi koordinesinde hazırlanan program ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserler okundu. Anma programı Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk’ü Anma Programı” sunumu ile devam etti.

Anma programı il genelinde düzenlenen 10 Kasım konulu şiir, resim, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.