Karabük 1. Amatör Küme’de beşinci hafta mücadeleleri sona erdi. Oynanan 6 maçta toplam 34 gol kaydedildi.

Karabük’te amatör futbol liginde bu hafta skorlardan çok sahalarda yaşanan güzel olaylar ve görmek istemediğimiz olay sahne oldu. Sahalarda görmek istediğimiz ve istemediğimiz görüntülerin olduğu 6 maçta fileler 34 kez havalandı.

Oynanan maçlarda Adatepe Dökecekspor-5000 Evlerspor ve Karabük Demirspor-Yenice Cebecispor karşılaşmaları 2-2 lik beraberlikle sona erdi. Ligin ilk üç sırasında bulunan takımlar Ovacık Gençlikspor, Karabük Demirçelikspor ve Yaylacık Gençlikspor rakiplerini farklı skorla geçti. Ovacık Gençlikspor rakibi Kayadibispor’u 9-0, Karabük Demirçelikspor Karabük 3 Nisanspor’u 5-0, Yaylacık Gençlikspor ise Safranbolu Esnafspor’u 6-1’lik skorlarla mağlup etti.

Aydınlıkevler GSK Safranboluspor maçında Safranbolu temsilcisi maçı 3-2 kazanırken Aydınlıkevler GSK rakibi Safranboluspor kaçak oyuncu oynattığı gerekçesiyle itirazda bulunacak. Maç sonucu itiraz sonucuyla tescillenecek.

Ligin 5 haftası geride kalırken liderlik koltuğunda Ovacık Gençlikspor var. Ligde ikinci sırada bulanan Karabük Demirçelikspor ise ligin başından bu yana kalesinde gol görmedi.

AÇIKGÖZ, MAÇLARA GELİP MAÇ İZLEYEREK TAKIMLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Kardemir Karabükspor’un efsane oyuncusu, uzun yıllar alt yapı sorumluluğu görevi yapan ve geçtiğimiz günlerde Karabükspor Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılan Levent Açıkgöz amatör maç gelerek takım destek verdi. Soğuksu Futbol Sahası’nda oynanan Aydınlıkevler GSK-Safranboluspor maçının öncesinde sahaya gelen Açıkgöz maç öncesi iki takımın soyunma odasına girerek takım başarılar diledi. Tribün tarafından sevgi gösterileri yapılan Açıkgöz taraftarlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Amatöre gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Açıkgöz, “Bunlar çok güzel şeyler. Karabük’te uzun yıllardır buna benzer atmosferler görmek için çok uğraştık. Bu sezon lige katılan ekipler lige ayrı bir renk katıyorlar. Umarım amatör takımlar gereken desteği bulur.” dedi.

Maçın tamamını izleyen tecrübeli antrenör maç bitiminde 5000 Evler Futbol Sahası’na geçerek orada oynanan Karabük Demirçelikspor-Karabük 3 Nisanspor maçını izledi.

5000 EVLER’DE MAÇ SONUNDE ARBEDE ÇIKTI

Adatepe Dökecekspor ile 5000 Evler Spor karşı karşıya geldi. 5000 Evler sahasında oynanan ve 2-2 biten maçın sonunda bazı futbolcular arasında küfür nedeniyle arbede çıktı. Gerginliğin saha dışına yansıması üzerine olası bir kavgaya karşı bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Kendisine rakip takım oyuncusu tarafından küfür edildiğini belirten Adatepe Dökecekspor takım kaptanı Akın Bük ve Adatepe mahalle muhtarı Sebahattin Dökecek’i polis ekipleri bölgeden uzaklaştırılmak istedi. Bu sırada ekipler mahalle muhtarını gözaltına almak isteyince ortalık biranda gerildi. Gerilen ortamda toplanan şahsıları dağıtmak isteyen çevik kuvvet ekipleri biber gazı kullandı. Polis ekipleri tarafından takım kaptanı Akın Bük yaka paça gözaltına alındı. Yüzüne gelen biber gazı nedeniyle oldukça zor anlar yaşayan takım kaptanı Bük’e yine polis ekipleri yüzüne su atarak yardım etmeye çalıştı. Takım kaptanı daha sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola getirildi.

“Kırmızı kartın sarı karta dönmesi, gerginliği arttırdı”

İddiaya göre 5000 Evler Spor takımının kalecisi Oğuzhan Çelik'in rakip takım oyuncusuna küfür ettiği gerekçesi ile hakem tarafından önce kırmızı kart ile cezalandırdı, ardından hakem kırmızı kartı geri çekerek kaleciye sarı kart vermesi, oyunda gerginliğe neden oldu.

Öte yandan Maçın bitiş düdüğü ile rakip takım oyuncuları ile kaleci arasında yaşanan gerginlikte oyuncular görevliler ve polis ekipleri tarafından soyunma odalarına gönderilirken, hakem yeniden kaleci ile Adatepe Dökecekspor'dan ise iki oyuncuyu direkt kırmızı kartla cezalandırdı.

SOĞUKSU’DA SPORDA ÖZLEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLER VARDI

Soğuksu Futbol Sahası’nda saat 13.00’te başlayan Aydınlıkevler GSK- Safranboluspor maçında tribünde hem tezahürat eden taraftarlar hem de aileler vardı. Maç boyunca küfürlü tezahüratın duyulmaması, maça olan ilgi, çekirdek ve çay satan insanların maça gelmesi çok güzel bir atmosfer oluşturdu. Karabük amatör futbolunda yeni ve güzel şeyler de oluyor…

İŞTE 5.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI VE HABERE AİT FOTOĞRAFLAR