Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Türkiye’de ilk olacak dev yatırım için Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nden 300 dönüm yer talep etti.

Karabük Organize Sanayi Bölgesi’ne kurduğu tesislerle bu günlere gelmesine büyük katkı yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şimdi de Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin ilk yatırımcısı olmaya hazırlanıyor. Başkan Vergili’nin şirketi, 300 dönüm arazi ve 70 megavat enerji talebini içeren resmi yazıyı Bölge Müdürü Emin Demir’e gönderdi.

Kurmayı planladıkları tesiste, Türkiye’nin ithal ettiği 400 bin ton kaliteli çeliği üreteceklerini belirten Vergili, “Tamamen yerli bir tesis olacak, cevherden üretim yapacağız, kullanacağımız cevher ve kömür ülkemizin kömürü olacak, bugünkü rakamlarla üreteceğimiz mamulün tutarı yaklaşık 700 milyon dolar, yani biz bu üretimi ülkemizde yapmaya başladığımız anda, hem Türkiye’nin kaliteli çeliğini üretecek, hem de 700 milyon doların yurtdışına gitmesini engellemiş olacağız, iç piyasanın ihtiyacını karşıladıktan sonra ilerleyen dönemde ihracatta yapabiliriz, ekiplerimiz yurtdışındaki tesislerde konuyla ilgili çalışma başladı” dedi

Vergili kurulacak tesiste 500 ila 750 kişi arasında istihdam gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.