Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, ‘Karabük’te Sporun Sesi’ programımızın konuğuydu. Çevik spor kamuoyu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Editörümüz Fatih Ünlü’nün Karabük Derin Haber Facebook sayfasından canlı yayın ile sunduğu ‘Karabük’te Sporun Sesi’  programında konuk Karabük ASKF Başkanı İhsan Çevik’ti. Amatör camia ile ilgili birçok konunun konuşulduğu programda Çevik spor kamuoyunun dikkate alınması gereken bir camia olduğunu belirterek, “Amatör ailesi, spor kamuoyu deyip geçmemek lazım. Sadece bazı kulüplerimizin futbol branşında 120-130 tane lisanslı sporcu var. 1000 lisanslı sporcu demek sadece 1000 kişi demek değil. Bunun yöneticisi, antrenörü, aileleri, destek veren tanıdıkları var. Biz 10 bin kişilik bir aileyiz. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın ben ASKF Başkanı olduğum için kulüplerin bağlı bulunduğu birim olduğu için söylüyorum: 10 bin kişi olmasa da 5 bin kişiyi sokağa dökebiliriz. Ben buna da güveniyorum. Biz kulüplerimiz için, sporun gelişmesi için sokağa çıkarız. Destek almamızı sağlamaya yardımı olabilecek ne varsa yapmak için görevdeyiz. Herkesin spor kamuoyunu dikkate almasını tavsiye ediyorum.” dedi.

"BELEDİYELER AMATÖR KULÜPLERE YARDIM EDEBİLİR. KANUN’DA YERİ VAR"

Belediyelerin amatör spor kulüplerine yardım edebileceği ve bunun resmi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14.maddesinin b bendinde açıkça belirtildiğinin altını çizen Çevik, “Belediyelerin bir önceki sezon gelir vergisinden tahakkuk eden miktarının büyük şehirlerde binde 7.5’i diğer şehirlerde binde 12’sini yardım o k verebileceği yazıyor. Tabi bu durum belediyelerin inisiyatifinde. Bu sene  Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili bizleri davet edecek ve amatör kulüplerimize güzel bir şekilde yardım edecek diye umut ve temenni ediyorum. Ben de en kısa zamanda bu konuyu kendisi ile görüşeceğim. İnşallah iyi bir yardım alırız. Kulüplerimizin bizde banka hesap numaraları var. İsterlerse direkt hesaplarına yatırsınlar, dekontlarını alabilirler. Bizleri çağırırlar biz banka hesap numalarını verebiliriz. Basını çağırırız, toplantı yaparız. Kulüplerimize nakdi o k ta verebilirler. Hesap numaralarına da yatırabilirler. Biz her türlü şeye açığız.” ifadelerini kullandı.

MARZİNC LİGE SPONSOR OLABİLİR

Marzinc’in lige sponsor olabileceğini belirten Karabük ASKF Başkanı İhsan Çevik , “Geçen hafta yönetim kurulumuz ile beraber Marzinc’e gittik. Genel Müdür Metin Altan Bey bize bir söz verdi. “Siz 5 kişi geldiniz. 6.kişi benim. Bu sıkıntılarımız var. 2019-2020 sezonu için kapsamlı bir yazı yazın. 6.kişi o k bu yardım için elimden geleni yapacağım.” dedi. Kapsamlı yazıyı da daha vakit var ama tasarlamaya başladık. Yazı bittiğinde Marzinc’e elden sunacağız. İnşallah önümüzdeki sezon da ordan iyi bir yardım alırız.” şeklinde konuştu. Eğer sponsorluk anlaşması sağlanırsa ligin adı “Marzinc Karabük 1.Amatör Ligi” olacak.

AMATÖR KULÜPLERE ÖDENEN ÜCRET VERGİDEN DÜŞÜYOR

Amatör kulüplere ödenen ücret vergiden düşebildiğini de ifade eden Çevik, “Şirketler yıllık vergi ücretinin %20’sini amatör spor kulüplerine verebiliyor ve bu %20’nin %100’ü vergiden düşüyor. Amatör kulüplerde %100’ü profesyonel kulüplerde %50’si. Örneğin yıllık vergisi 100 bin TL olan bir şirket 20 bin TL’sini bir amatör kulübe verebilir. 80 bin TL vergi öder. Bu konuda daha fazla bilinçlenenler olduğunda yardım etmek isteyenler olacaktır.” dedi.

İŞTE PROGRAMIN TAMAMININ VİDEOSU