Safranbolu halkı tarafından yoğun ilgi ve teveccüh ile karşılanan ve halk tarafından “Halktan biri” o k nitelendirilen Millet İttifakı Safranbolu Belediye Başkan adayı Elif Köse Safranbolu’da yer alan Tabakhane bölgesini turizme kazandırmak adına gerçekleştirmeyi planladığı projesini anlattı.

Köse projesi için; “Tabakhane bölgesinde yapacağımız çalışmalarla kentimizi bir kültür kenti haline getireceğiz. Bu kapsamda özel müzeleri teşvik edip son deri imalathanemizin müzeye dönüştürülmesi için gereken desteği vereceğiz. Bir bölümü zaten doğal bir botanik park halindeki tabakhane bölgesi rehabilite ederek yürüme ve bisiklet yolları ile zenginleştirileceğiz. Zamanın tahribine terk edilmiş vadiyi eski görkemli günlerine kavuşturarak dere üzerine oluşturulacak göleti ile de bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Aynı zamanda Tabakhane bölgesi ziyaretçilerin merak edip görmek vakit geçirmek, doğayla bütünleşmek istedikleri bir yer haline gelecek.” dedi.

“Müze Kentin Müzesi Eksik”

31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala çalışmalarını hızla sürdüren Başkan Adayı Elif Köse ‘Müze Kentin müzesi eksik’ diyerek şunları söyledi; “Safranbolu’nun en önemli eksiklerinden biri Kültür Bakanlığı bünyesinde açılacak bir resmi müzedir.  Müzemiz olmadığı için elimizden alınan paha biçilemeyen ‘ El Yazması Eserler’ ve kazılardan çıkan ‘Arkeolojik buluntular’ şehrimize geri getirilecektir. Ayrıca Safranbolu Belediyesi o k özel müzeciliği teşvik ederek daha çok müze açılmasına katkıda bulunacağız.