Program öncesi, dernek üyeleri ve Muhtarlar Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkan V. Fatih Ürkmezer’i Kaymakamlık makamında ziyaret etti.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında gerçekleşen program, Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz ve Köy , Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ragıp Tunç’un Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başladı. Programa Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkan V. Fatih Ürkmezer, Kaymakam Adayı Kübra Kurtoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yetkilileri Katıldı.

Programın ardından Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkan V. Fatih Ürkmezer, Muhtarlar Dernek bürolarını ziyaret ederek; mahalle ve köylerde muhtarlarla iletişim içinde olduğunu, birim amirlikleri ve il genel meclis üyeleri ile beraber mahalle ve köy ziyaretlerine devam edeceğiz şeklinde konuştu.

Günün Anlam ve önemine değinen Ürkmezer konuşmasında, “Muhtarlık kurumunun demokrasinin ve devlet yönetiminin en temel yapı taşlarından biri olduğunu, devlet millet bütünleşmesinin tesisinde başrolde olduğu gibi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanması, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında da olmazsa olmaz bir öneme sahiptir. Mahallelerinde, devlet ile vatandaş arasında birer köprü olan muhtarlarımız ise, ülkemizin dört bir köşesinde, devletimizin gören gözü, tutan eli o k çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 'Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi.

Program Sunal Tülbentci Öğretmen evinde yenilen yemek ve dua ile sona erdi.