Safranbolu Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan Safranbolu Kaymakamlığının da destek verdiği 1991 yılından bu yana Avrupa Konseyi tarafından resmi o k başlatılan ve pek çok ülkede kutlanan Avrupa Miras Günleri kapsamında Safranbolu’muzda bulunan müzeler 12 – 13 Kasım tarihlerinde tüm halka ücretsiz o k hizmet vericek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; Avrupa Miras Günleri'nin Safranbolu'da ilk kez 2007'de kutlandığını ifade eden Aksoy, "Tekrar Safranbolu'da Avrupa Miras Günleri devam edecek. Kutlamalar kapsamında şehrimizdeki bütün müzeleri, hafta sonu süresince ücretsiz duruma getirdik. Bütün gelen misafirlerimize şehrimizde ücretle girilen müzelerin tamamı ücretsiz olacak. Düzenleyeceğimiz sergilerle, panellerle Avrupa ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa maddi imkânları iyi olmaması nedeniyle az gezen çocukları şehrimizin değerlerini tanıtmak amacıyla gezi düzenledik." diye konuştu.

Amacımız Avrupa Ödülünü Almak

Aksoy konuşmasını şöyle konuştu; "Biz Avrupa Konseyi'nden art arda 3 ödül almış bir şehiriz. Önce Avrupa Şeref Diplomasını, Avrupa Şeref Bayrağını, son o k da Avrupa Şeref Plaketini aldık. Amacımız Avrupa Ödülünü almak. Bu düzenlediğimiz etkiliklerle Avrupa Ödlünü almak üzere hazırlık ve çalışmalarımız devam ediyor."