Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısı ile bazı projeleri anlattı.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda, ilk o k Safranbolu’da 51 adet tarihi çeşmenin restorasyonuna başlanacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl 48 adet tarihi çeşmenin restorasyonunun tamamlandığını belirten Başkan Aksoy; “ geçtiğimiz yıl 48 adet çeşmeyi gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalarımızı tamamlamış idi. Bu yıl ise proje desteğini ve maliyetini ÇEKÜL Vakfı sağladı ve projeler koruma kurulundan geçti. Bu projenin uygulama desteğini de değerli Valimiz Mehmet Aktaş beyefendi sağ olsunlar sağladılar. İl Özel İdaresinin bünyesinde tarihi dokunun yenilenmesi için bir bütçe var. O bütçeden bize destek sağladılar. 51 adet çeşmenin ihalesine inşallah önümüzdeki günlerde çıkacağız” dedi.

Sadri Artunç Caddesi’ni Trafiğe Kapatmak İstiyoruz

Kamuoyunda konunun biraz daha olgunlaşması açısından bilgi verme gereğini hissettiğini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; Sadri Artunç Caddesini trafiğe kapanma meselesinin gündemlerinde olduğunu söyledi.

Atamerkezden başlayıp Hükümet Konağının olduğu bölgeye kadar trafikten arındırıp yürüyüş alanları oluşturmak istediklerini kaydeden Başkan Aksoy; “  Bu caddeyi insanların çok daha rahat hareket edebilecekleri, cafelerin olduğu, dinlenme alanlarının olduğu bir cadde yapmayı planlıyoruz. Buradaki amacımız şu. Tabii ki alternatifleri hazırlamadan bu işe koyulmayacağız. İki alternatif yol hazırlayacağız. Birincisi: Halk bankasının olduğu yerden başlayıp, hastane kavşağı ve oradan da eski bağlar caddesi güzergahını orta refüjleri, kaldırımları ile genişleteceğiz. Emek, Cemal Caymaz ve Bağlarbaşı Mahallelerinin trafiğini de belediyemizin Park Bahçeler Müdürlüğünün olduğu ana yola, Mehmet Akif Ersoy parkının olduğu bölgeye, Kışla Caddesi üzerine, Ertuğrul Mor caddesi üzerine kavşakalar yapacağız ve oradan da direk Kaymakamlığın olduğu yere çıkacak bir yol güzergâhı olacak” dedi.

Bu iki güzergâhın planlarını alt yapılarını hazırlayıp Sadri Artunç Caddesindeki düzenlemeyi yapmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili ekiplerimiz çalışmalarını başlattılar. Kamulaştırma çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Önümüzdeki yıl tüm alternatifleri ile bu Cadde üzerindeki projemizi hayata geçirmeyi planlamaktayız. Kıranköy bölgesindeki yoğun trafiğinde bir nebze olsun rahatlayacağını düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.