Her yere aday olması, lakabı aday adayı o k tescillenecek.

Erken genel seçimlerin kesinleşmesi ve aday adaylığı sürecinin başlamışının ardından bazı isimler göze batmaya başladı. Nerede ise her dönemde aday adayı olan bazı vatandaşlar seçmenlerin dikkatinden kaçmıyor.

AK Parti Milletvekili Aday Adaylığına yapılan yoğun başvurular sonrası sayı 33’e yükseldi.

Başvuruları yapanlar arasında kimileri siyasi kimlik peşinde, kimileri ticaretini artırmanın peşinde, kimileri de kendilerini temize çıkarmanın peşinde.

Her dönem adaylık için müracaat edenler dikkatleri çekerken, hele bir isim var ki “Her yere aday oluyor ama bir türlü bir yere seçilemiyor” dedirtiyor kendine.

Adı Bülent Ersöz, Karabük’te ticaret ile uğraşır. İl Başkanlığı adaylığından, Ticaret Odası Başkanlığı adaylığına, olmadı milletvekili aday adaylığına her dönem Anayasal hakkını kullanarak aday ya da aday adayı oluyor. Hatta geçmişte Belediye Başkanlığı seçimlerinde de aday olacağı konuşulmuştu diyenler bile var. “Yenilen pehlivan güreşe doymaz” da denilebilir, bu bilimsel o k bir hastalık o k ta yorumlanabilir.

Bülent Ersöz geçmişteki adaylığı döneminde “Bizim partimizin kurulları ve kuralları vardır ve bu kutlu dava 16 yıldır bu şekilde ilerler. Bizim siyaset anlayışımızda da, görev istenmez, verilir.” İfadelerini üzerine basa basa vurgularken bugün fikrini değiştirmiş. “Demek ki İstenmeyince verilmiyor” anlayışına dönüşmüş.

Milletvekili Aday Adaylığına başvuranlar arasında Bülent Ersöz bu anlamda tüm dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Geçmiş yıllarda AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığına, yine iki kere üst üste İl Başkanlığına aday olan fakat her defasında da seçilemeyen Bülent Ersöz’ün en son iki hafta önce Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında ismini geçirmiş ama kendi grubundan dahi meclis üyesi seçilip, çıkamamıştı.

Merkez İlçe Başkanlığına, İl başkanlığına Karabük TSO Başkanlığına aday olan Ersöz’ün şimdi de Milletvekili Aday Adayı o k müracaat etmesine başta parti tabanından “Her yere, her dönem aday olmak da ayrı bir hastalık olsa gerek” şeklinde yorum sebep oluyor.

Bülent Ersöz’ün her yere aday olması ile ilgili, siyasi kulislerde “Önümüzdeki günlerde acaba nereye aday olacak?” söylemleri yapılıyor.

Toplumda kendini önemli göstermeye ve yaşadığı sosyal çevrede en üstlerde olma düşüncesini saplantı haline getirenler için Tıp’ta teşhisi bile var.

Tıp’ta kendini büyük gören, göstermeye çalışan, sosyal çevresinde büyük olma saplantısına giren kişiler için Megalamon tanımı yapılmakta.