24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında düzenlenen günün ilk töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emekli Öğretmenlerin Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlene törene geçildi.

Törene Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, Askeri Erkan, kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdür ve İdarecileri, Sivil Toplum Kuruluşlarını Temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Burada yapılan etkinliklerde sırası ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin törenine geçildi.   

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak konuştu.

Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum diyerek sözlerine başlayan Bulacak; “ Öğretmenlik, birine bir şeyler öğretmek, bir ömür boyu yön çizebilmek hem kutsal hem de mesuliyet isteyen bir görev. Eğer öğrencilerimize kalitemiz, güzelliğimiz, iyi niyetimiz ile öğrencimize imzamızı atabilirsek o çocuğun imzası sağlam ve kaliteli durur. Geleceğe de güvenle bakarız.  Eğitime Safranbolu Genelinde baktığınızda ise Safranbolu’muz gerçekten çok iyi bir yerde. Ben bu nedenle tüm eğitim camiamızı kutluyorum. Bu vesile ile ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan Rahmet diliyor emekli Öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyor, görev yapan Öğretmenlerimize de başarılar diliyor öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Öğretmenler günü nedeni ile hazırlanan slâyt gösterimine geçildi. Öğrencilerden oluşan koronun konserinin ardından,  Öğretmenler günü nedeni ile düzenlenen komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Bulacak ve Başkan Vekili Aydın tarafından verildi.

Programda son o k 2015- 2016 Eğitim Öğretim yılında üstün başarı gösteren Öğretmenlere plaketleri verildi.