Safranbolu ile özdeşleşen ve adını Safranbolu’dan alan Safran Çiçeği'nin hasat zamanı geldi. Ekim ve Ağustos ayının sonu, Eylül ayının ise ilk haftası ekimi yapılan Safran’ın hasadı içerisinde bulunduğumuz Ekim ev Kasım aylarında boyu 15 20 santimetre olduğunda gerçekleşiyor.

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye'de desteklenen iki projeden biri de budur. Proje kapsamında Karabük Ziraat Odası ile bir ekip oluşturduk. Bu ekiple çiftçilerimize eğitimler verdik. Üretimi artırabilecek yöntemlerin hepsinin uygulanabilirliği gözlemlendi." şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Karabük Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, Safranbolu Kaymakamı, Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer, Stajyer Kaymakam adayı Abdurrahman Çelebi, İl Meclis Başkanı Ahmet Sözen Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Özden ve birçok kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de katılım sağladı.