Her mahalleye bir konsept park düşüncesi ile yola çıkan Safranbolu Belediyesi dün Cemal Caymaz mahallesinde bir parkı daha vatandaşların hizmetine sundu.

Cırık Parkı açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İdarecileri, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Cemal Caymaz Mahalle Muhtarı İmral Demir; Bizleri böylesi bereketli bir havada bir araya getiren Sayın Belediye Başkanımıza ve parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, görevli personelin hava şartları nedeni ile açılışı iptal etmek istediklerini ancak, bu kadar yağışa rağmen her yara rahatça ulaşılabildiğini söyledi.

Kar yağışı ile birlikte ekiplerin derhal işlerinin başına geçerek kontrollü bir şekilde çalışma başladıklarını, Safranbolu’nun her koşulda ulaşılabilir olduğunu kaydeden Başkan Aksoy; tabii ki böyle bir kentte de açılış iptal edilemez. Çünkü rutin hayat aksama olmadan devam ediyor. Bu nedenle bizlerinde çalışmalarımıza devam etmemiz lazım. Sağ olsunlar vatandaşlarımızda bizleri yalnız bırakmıyorlar. Yine yerel isimleri yaşatmak anlamında parkımıza da Cırık adını verdik. Bu bölgede yaşayan bir kuşun adını verdik parkımıza” dedi.

Safranbolu’da 2009 yılından bu yana konsept park yapımına devam ettiklerini ifade eden Aksoy; “ Arazi, maddi imkan el verdiği sürece yapmaya devam edeceğiz. Konsept parklarımız çok fonksiyonlu parklar.  İçerisinde Basketbol sahası, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, fitness aletleri gibi çok amaçlı parklar. Ben bu vesile ile parkın yapımında emeği olan tüm personelime teşekkür ediyorum Cırık Parkının mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kurdele kesiminin ardından parkı gezen Başkan Aksoy ve beraberindekiler vatandaş çeşitli ikramlarda bulundular.