Aksoy yaptığı açıklamada “Bu yıl Safranbolu Belediyesi o k 40 bin ton asfalt sereceğiz. Şu ana kadar 35 bin ton asfalt serdik. Son o k Safranbolu’yu Kristal Terasa bağlayan gayza yolunu asfaltlamaya başladık. Bilindiği gibi o yolu 5 yıl önce asfaltlamış idik. Ancak o dönemki makine parkımız asfaltların altını sağlam yapmaya yetmedi. Daha sonra gerek doğal gaz çalışmaları gerek doğal yollardan asfaltlarımız bozuldu” dedi.

Şimdi yolun sökülüp alt yapısının sağlamlaştırılması çalışmaların ardından yeniden asfaltlandığını kaydeden Başkan Aksoy; Bu yol bizim için önemli bir yol. Çünkü sadece Safranbolu’ya gelen turistlere hizmet etmiyor. Aynı zamanda mahallemiz 15 bin nüfuslu büyük bir mahalle haline geldi. Dolayısı ile iyi bir asfalt kaplaması çalışmasını devam ettirmekteyiz. Bu kapsamda o bölgede olan Esentepe mahallemizde de asfaltlanmamış hiçbir yer bırakmadık. Yine Kastamonu yolu üzerinde bulunana ve KYK’nın kiraladığı yerin olduğu bölgeyi de asfaltladık. Yaz başında tamamladığımız Yazıköy yolunda da çizgi çalışmalarımız devam etmekte” dedi.

Safranbolu Belediyesi o k çalışmalarımızı ara vermeden sürdürdüklerini kaydeden Aksoy, mevsim şartlarının el verdiği sürede de asfaltlama çalışmalarını devem edeceğini söyledi.

Makine parkının Safranbolu Belediyesinin kendine ait olmasını çok faydasını gördüklerini dile getiren Başkan Aksoy; biz diğer belediyelerin aksine malzemeye çok daha ucuza ancak çok daha kaliteli bir şekilde üretiyoruz.  Bu nedenle makine parkı hususunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Değerli Başkanımız ve Karabük Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Şahin Beyefendiye, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ceylan Beyefendiye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Beyefendiye, Karabük Milletvekilimiz Prof. Dr. Burhanettin Uysal Beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi.