Safranbolu Belediye ekiplerince Babasultan mevkiinde bulunan üç blok halindeki Özduran Sitesi’nin etrafının, Belediyenin eleman ve araçları tarafından belediyeye ait demir korkulukların takılması bazı vatandaşlar tarafından “Bu siteye özel kıyak yapılıyor” eleştirisine sebep oldu. Çalışmaları gören vatandaşlar; “Burası özel bir mülk. Bu site, Safranbolu Belediyesi’nin eski şantiye amiri tarafından kuruldu. Bir çok belediye çalışanı da halen bu sitede oturuyor. Şantiye amiri emekli oldu ama halen müteahhit üzerinden şantiye amiri imiş gibi çalışıyor. Burada siteye özel belediye imkânları ile hizmet yapılıyor” şeklinde eleştirilerini dile getirdiler.

Öte yandan bazı vatandaşlar ise, “Safranbolu Belediyesi’ne özduran sitesi gibi bazı sitelerden zaman zaman bu tür talepler geliyor. Özellikle çocukların oynarken düşmemesi için böyle bir hizmete ihtiyaç var. Burda herhangi bir kıyak aramamak lazım. Bu bir hizmettir” şeklinde düşüncelerini ifade ettiler.

Henüz daha bir iki gün önce başlayan bu çalışma ile ilgili o k aynı zamanda Safranbolu’nun yeni Kaymakamı olan ve Safranbolu Belediyesi’ne kayyum Belediye Başkanı o k atanan Fatih Ürkmezer’in  yakından inceleyerek, kamu yararı mı yoksa, özel bir konut sitesine kıyak mı olduğu  sorusuna açıklık getirmesi bekleniyor.