Safranbolu Belediyesi'nde bayram önü Necdet Aksoy'un görevden alınmasının ardından yeni atanan Kaymakam Fatih Ürkmezer Safranbolu Belediyesi Kayyım'ı olmuştu.

Ürkmezer'in Kayyım o k atanmasının ardından gece Safranbolu Belediyesi'ne Necdet Aksoy'a yakın bazı çalışanların girerek, özellikle imara ait bazı dosyaların çıkarılmaya çalışılırken yakalandığı öne sürülmüş, Belediye Kayyım'ı ve Kaymakam Fatih Ürkmezer'in suç duyurusunda bulunduğu ve soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Bu haberlerin ardından da Safranbolu Belediyesi'ne ait çok sayıda dosyanın bazı kişilerin evlerinde bulunduğu, kentte ki bazı kırtasiyecilerde sayfalarca fotokopi çekilirken görüldüğü iddia edilmişti.

Gelişmelerin ardından konu sessizliğini korurken, şimdi bu soruşturmaların ne aşamada olduğu konusunda kamuoyunda meraklı bir bekleyiş başladı. Haber merkezimizi arayan bir çok vatandaş "hani bu soruşturma filan yapıldı. Peki sonucu ne oldu" şeklinde sorular sormaya başladılar.

Öte yandan Özellikle inşaat sektörü içinde bulunan bazı müteahhitlerin ve firma sahiplerinin "biz zamanında işimiz görülsün diye bazı paralar vermiştik. Acaba bu soruşturmalarda bizimde adımız geçer mi, ya da geçiyor mu? şeklinde araştırmalar yaptıkları da halk arasında kulaktan kulağa konuşulmaya başlandı. 

Karabük Derin Haber o k bizlerde gelişmeleri yakından takip etmeye ve okurlarımıza ulaştırmaya gayret gösteriyoruz.