Son yıllarda üniversiteli öğrenci sayısının artması ile birlikte turizm kenti Safranbolu'nun ana cadde kenarları ağırlıklı CAFE tarzı dükkanlarla dolup taştı.

Özellikle Sadri Artunç caddesi başta olmak üzere bazı ana cadde kenarlarında bulunan dükkanların ön taraflarına yapılan camlı sundurma tarzı çıkıntılar ise, bunlar yasal mı ya da ne kadar yasal sorunu akla getiriyor.

Bazı işletme sahibi ve vatandaşlar, "ne güzel işte caddeler cıvıl cıvıl, ışıl ışık. Turizm kenti burası. Ne mahsuru var" şeklinde yorum getiriyor.

Ancak edindiğimiz ve iddia edilen bilgilere göre bazı vatandaşlar ise özellikle cafe ve fast food tarzı dükkanların önlerine kaldırıma doğru yapılan camlı sundurma tarzı çıkıntıların kesinlikle yasal olmadığı, hiçbir ruhsatının bulunmadığı, Safranbolu Belediyesi'nin bunları bildiği halde göz yumduğunu iddia ediyorlar.

Öte yandan bir diğer iddia ise, kaçak hükmündeki bu çıkıntılar nedeniyle bu işletmelerin her ay Safranbolu Belediyesi'ne ceza ödediği, bu durumun kira öder gibi artık alışkanlık haline geldiği belirtiliyor.

Karabük Derin Haber o k, Safranbolu Belediye Spor'a bağış adı altında bu dükkanlardan aylık para toplandığı hatta karşılığında makbuz bile kesilmediği şeklinde bilgiler de tarafımıza ulaşmışsa da henüz kesin ve net bir belgeye ulaşamadığımızdan şimdilik bunların sadece bir söylenti olabileceğini düşünüyoruz. Ancak konuyu yakından takip etmeye devam ediyoruz.

İşte vatandaşlar tarafından çekilerek bizlere ulaştırılan bazı dikkat çekici görüntüler.