Son dönemlerde ortaya çıkan bazı gelişmeler insana, “Safranbolu’da garip şeyler mi oluyor” dedirtiyor.

Safranbolu’da yapılan açılış, tören ve bazı kutlama gönderilen bu çiçekteki firma dikkatleri çekti.

Birçok özel günün yanı sıra, Safranbolu Vergi Dairesine, vergi haftasında Safranbolu Ulaşım A.Ş. ismiyle gönderilen bu çiçek, acaba Safranbolu’da böyle bir firma var mı, varsa nerede ve ortakları kimler sorusunu akla getiriyor.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu firmanın aslında gerçekte ne ticaret sicil de, ne vergi dairesinde bir kaydı olmadığı, buna rağmen vergi dairesi müdürüne bile özel çiçek gönderdiği, görevden alınan Necdet Aksoy ile yakın ilişkilerinin olduğu,  Ak Parti İl Yönetim kurulunun Safranbolu koordinatörü iken bu görevinden alındığı iddia ediliyor.

Söz konusu firma sahibi olduğu iddia edilen kişinin aynı zamanda Safranbolu’daki reklam panolarının işletmecisi ile ortak olduğu şeklinde kamuoyuna yansıdığı ancak resmi ortaklığının olmadığı, bu kadar ticaretin içine girmesi nedeniyle İl Yönetimi tarafından ilçe koordinatörlüğü görevinden alındığı da bir başka iddia o k ortada konuşuluyor.

Böyle bir şirketin resmiyette olmadığını fark eden bazı vatandaşlar ise, bu şirket adına herhangi bir ticari işlemin olup olmadığı, herhangi bir yere fatura kesilip kesilmediği sorusunu da gündeme getiriyorlar.