Safranbolu’da belediye tarafından Tarihi Çarşı bölgesi başta olmak üzere kaldırım , olası buzlanmaya karşı vatandaşların yaralanmasını önlemek amacıyla "tuz varilleri" yerleştirildi.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun o k ziyarette ettiği konak, cami, çeşme, hamam, han gibi kültür varlıklarının yoğun olduğu Tarihi Çarşı'nın çeşitli noktalarına tuz varilleri konuldu, vatandaşlar varilleri olası buzlanmaya karşı rahatlıkla kullanabilecek.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, ana arterler, ara yollar ve köy yollarında karla mücadele konusunda geçtiğimiz günlerde toplantı yaptıklarını belirtirken; "Bu çalışmalar İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda yapılıyor. Genelde doğrultusunda belediye o k uygulama başlattık. Halkın yoğun o k kullandığı Sadri Artunç, Kaya Erdem ve Metin Sözen Caddesi boyunca, Aslanlar, Tarihi Çarşı bölgesinde vatandaşlarımızın, özellikle öğrencilerimizin yoğun o k kullandıkları bölgelere tuz varilleri koyduk. Burada amacımız: Belediye o k başta ana yollarda kar, don ve buzla mücadele kapsamında gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ancak kaldırımlarda vatandaşlarımızın zorluklar yaşamaması için tuz varilleri uygulamasını hayata geçirdik" ifadelerine yer verdi.

Ürkmezer, vatandaşların, esnafın, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde gidecekleri yere varmalarını istediklerini, bunun için çalışmanı devam edeceğini ifade etti.