Fahrettin Şafak, 4 adet elektronik hasta yatağı, maddi yetersizlik nedeni ile temin edemeyen hasta ulaştırılması için Hayır Çarşısı'na bağışladı.

Hayırsever vatandaş Şafak; "Bizimde ailemizde hastamız vardı, hasta bakımının zorluğunu ve hastaların çektiği sıkıntıları iyi biliyoruz. Eşim ve ben bir hayır yapmak istedik, bunu da kendi memleketimin insanlarına faydalı olacak bir şey olmasını arzu ettik. Umarım en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan yataklar,hastaların işlerini kolaylaştırır.’’ şeklinde konuştu.

Safranbolu Kaymakamı, Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi; "Safranbolu Dünya Miras kenti ama onun ötesinde, Osmanlı buraya öyle bir iz bırakmış ki, bu sadece evleriyle, bahçeleriyle, Arnavut kaldırımıyla değil kültürüyle de damgasını vurmuş. Yardım severlik ve insan yardımcı olma düşüncesi burada hep hakim olmuş. Toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden biri olan hasta ve bakıma muhtaç insanların temel ihtiyaçları arasında yer alan hasta yataklarıdır; bu ihtiyacın giderilmesine aracı olmak bizim için mutluluk olur. Ben şimdiden duyarlılığı için yardımsever vatandaşımıza, hasta ve hasta yakınları adına  teşekkür ediyorum’’