Sigaranın zararları ve kullanımına karşı yapılan etkin mücadelede farklı uygulamalar özellikle lokanta ve cafelerde tartışmalar neden oluyor. 

Kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından özellikle lokanta ve cafelerin önlerine yapılan, üstlerinin ya da yanlarının açılabilir sundurmalarda sigara ve tütün mamulü içimi yapılıyordu.
Son dönemlerde bu tür sundurmalar da dahil sigara içilmemesi için kontroller ve denetimler daha da artırıldı.
Safranbolu’da Kaymakam Fatih Ürkmezer tarafından lokanta ve cafe sahipleri ile yapılan toplantıda hiçbir şekilde mekânlarda sigara içilmesine müsaade edilmemesi yönünde alınan karar ve sonrasındaki uygulama özellikle sigara tüketen müşterilerde hoşnutsuzluk meydana getirdi.
Görüştüğümüz bazı lokanta ve cafe sahipleri ise, “bizler alınan karara uyduk ve uyguluyoruz. Ancak özellikle uzun süreli oturmak isteyen sigara tiryakisi müşterilerimiz uygulamadan memnun olmadılar. Birçok müşterimiz Yüzüncüyıl daki cafelerde içiliyor. Bizde oraya gideriz diyerek çekip gidiyorlar. Müşterilerimizde azalmalar olmaya başladı. Safranbolu’da Yücüncüyıl da Karabük iline ait. Nasıl oluyor da iki farklı yerde, iki farklı uygulama yapılıyor. Bunun muhakkak önüne geçilmesi gerekir” şeklinde düşüncelerini öne sürerek Valimiz Kemal Çeber’e çağrıda bulundular.

Öte yandan haberimizi yayına almamızın ardından Yüzüncüyıl dan arayan bir cafe sahibi, daha önceden Kaymakam Ürkmezer başkanlığında yapılan toplantı ve alınan kararı, geçen hafta  kendi aralarında yaptıkları toplantı ile  iptal ettiklerini ve uygulamamaya karar verdiklerini belirtti.