Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük Müdürü İsmail Yıldırım, sigorta prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yasadan yararlanmak isteyen borçlular için yapılandırma süresinin 28 Şubat 2019 Perşembe günü sona ereceğini açıkladı.

Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada; “Yapılandırılmış sigorta prim borçlarının ödenebilmesi ve yapılandırma ihlali nedeniyle bozulan Yapılandırma Ödeme Planının tekrar aktif halde gelebilmesi için 28 Şubat tarihi son gündür. 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmuş olmakla birlikte, ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek veya eksik ödeyerek yapılandırma kapsamından çıkan , 7159 Sayılı Kanun’la yeniden bir ödeme fırsatı getirilmiştir. 7143 sayılı Yapılandırma Kanununa göre, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim, işsizlik, İdari Para Cezası vs. borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde, peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulan , 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma hakları devam edecektir.” dedi.

Genel Sağlık Sigortası kapsamında olup prim borcu olanlarında gecikme zammı ödemeden borçlarını Şubat ayı sonuna kadar ödeyebileceklerini belirten Yıldırım; “Genel Sağlık Sigortası kapsamında olup, 30 Nisan 2018 tarihi öncesi prim borçları olanlarında, GSS Prim borçları gecikme zammı/cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat ayı sonuna kadar ödenebilecektir. 7143 sayılı yasanın getirdiği kolaylık ve ödeme avantajların devam etmesi açısından, son ödeme tarihi olan 28 Şubat 2019 tarihinin geçirilmemesi gerekmektedir. Tüm işveren, sigortalı ve hak sahiplerine önemle duyurulur.” ifadelerini kullandı.