Referandum sonucunu bir türlü kabul edemeyen bazı cenahlar şimdi de referandum sürecinde EVET'e destek veren iş dünyasını karıştırma çabasına girdiler.

Sosyal medya twitter üzerinden başlatılan boykot kampanyası ile ülkede ekonomik istikrarı ısrarla vurgulayan ve destek veren firma saldırarak ürünlerinin tüketilmemesi yönünde boykot kampanyasına başladılar.

Yıllardır ödemeler dengesindeki çok büyük açıkları ve milyarlarca dolar ithalatı ile Avrupa'nın kazanç bahçesi haline getirilmişti. Ülkemiz insanı fakirliği, kuyrukları, yokluğu yıllarca çekerken, Avrupa insanı bizim gibi kaçanç bahçesi ülkelerden kazandıkları paralar ile ekonomilerini devleştirip insanlarını refah içerisinde yaşatıyorlardı.

Son yıllarda ülkemizin ekonomik o k ayağa kalkmaya başlaması, iş dünyası ile üst üste büyümeye başlaması, dev yatırımlar, kazanç bahçeleri kaybolmaya başlayanların korkulu rüyası olmaya başladı.

Türk halkının sağduyusu, milli ekonomiye sahip çıkmasını hazm edemeyenlerin uzantıları, gezi, tencere tava sokağa çıkma davetlerinin ardından şimdi de referandum sürecinde istikrar için EVET'e destek veren firma boykot çağrısı yaparak ülkeyi ekonomik o k ablukaya alma çalışmalarına başladılar.

Sinema ve sahne sektöründen birçok ünlünün destek verdiği boykot kampanyası tepkiler çekmeye de başladı.