Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin geçtiğimiz aylarda çevreyi kirletmesi nedeniyle yoğun mücadele verdiği Marzinc, kirliliğe sebep olan yatırımlarını tamamladığını belirtti.

Başkan Vergili’nin: “Bu şartlarda çalıştırmam.” diyerek etkin bir mücadele verdiği Marzinc binlerce ton atık crufunu başka yerlere taşırken kirliliğe sebep olacak diğer eksikliklerini bir bir tamamladı.

Geçtiğimiz aylarda Marzinc yetkilileri Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye söz vererek çevre yatırımları konusunda mutabakata varılmıştı. Verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediği oluşturulan komisyon tarafından Marzinc incelenmişti.

Marzinc A.Ş, Karabük’te bulunan tesislerinin çevre kirliliğine yol açmadığını sunum ve belgelerle açıkladı. Basın mensuplarının, Karabük Belediyesi Kent Konseyi ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Marzinc Genel Müdürü Metin Altan açıklamalarda bulundu.

Çevre kirliliğine mahal vermeyecek şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü ve Karabük’e de hem işçi istihdamı o k hem de yapım aşamasında olan projelere destek verdiğini belirten Altan: "Baca tozu, silobas tarzı kapalı ve lisanslı araçlarla çelik firmalarından tesise taşınmaktadır. Silobaslardaki baca tozu, stok silolarına kapalı sistemde pnömatik o k boşaltılmaktadır. MARZİNC kendi bünyesinde görev yapan 17 mühendis 20 tekniker olmak üzere 155 çalışanı ile hizmet vermektedir. Saha çalışanlarının tamamı Karabük Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile eğitim almış, pirometalurji teknolojisi ile üretim işleri konusunda sertifikalı personeldir." dedi. 

Ayrıca Altan, Karabük Belediyesi tarafından yapılan Kanyon Park Projesi için 15 milyon lira, bilim merkezi inşası için 12 milyon lira, Tıp Tedavi Merkezi için 6 milyon lira destek verdiklerini de dile getirdi.

MARZİNC GENEL MÜDÜRÜ METİN ALTAN’IN AÇIKLAMALARI