Günün ilk ziyareti Esentepe Mahallesinde yapımı tamamlanan Ayşe Ana Kız öğrenci Yurdu oldu.

Burada KYK İl Müdürü Kadir Öztürk ve İdarecilerden bilgi alan Ürkmezer, Safranbolu ilçemize yeni açılacak olan 508 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışı öncesinde, İl Müdürümüz Kadir Öztürk ile ziyaret ederek bilgi aldıklarını ve böylesi modern ve güzel yurtların ilçemizde hizmet verecek olmasında büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ürkmezer şöyle devam etti; “Devletimizin öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak amacıyla yaptığı yurtlardan biri olan Ayşe Ana Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret ettik. Karabük ve Safranbolu eğitim anlamında iç içe geçmiş bir eğitim merkezi.  Biz de ilçemizdeki her türlü eğitimi alt yapı o k destekliyoruz. Devletimizin imkanlarıyla bundan sonra da ilçemize gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları için elimizden geleni yapacağız. Ben bu vesile ile başta bu hizmeti ilçemize kazandıran hükümetimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’dedi.

Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı buradan Meşeli Boğaz Muharrem Yalın Yatılı Erkek Kur’an Kursunda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.

Burada çocuklarla bir süre sohbet eden Ürkmezer, Kur’an Kursunu gezdi ve verilen eğitim hakkında İlçe Müftüsü Hasan Güneş’ten bilgi aldı.

Ziyaret sonunda Ürkmezer ve Güneş öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi.