AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı ve eski Karabük Üniversitesi rektörü Burhanettin Uysal Karabük Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili’nin havaalanı konusunda yaptığı açıklamaya karşılık videolu bir açıklama yaptı.

Uysal yapmış olduğu açıklamada bizim istediğimiz ama Rafet Vergili’nin istemediği alana yapılacak olan havaalanı projesi ile ilgili yaklaşım 11 kurumdan alınan izin belgelerinde bu alana yapılacak olan havaalanının çok yararlı olacağını ve kamu açısından da yararlı olacağını belirttiklerini söyledi.

Uysal, rektörken hedeflerinden birinin Karabük’e havaalanı yapmak olduğunu belirterek, ”Rektör olduktan sonra en büyük hedeflerimden bir tanesi Karabük’ü havaalanıyla buluşturmaktı. Ancak bir rektörün yapabileceği çalışma değildi. Bu nedenle ilk önce Karabük Üniversitesine Sivil Havacılık Yüksekokulunun açılması için çok mücadele ettik. YÖK senin üniversitenin bulunduğu yerde havaalanı yok. Bu nedenle de size Sivil Havacılık Yüksekokulu açamayız dediler. Uzun gayretlerim neticesinde Karabük Üniversitesine Sivil Havacılık Yüksekokulu açtık. Daha sonra üniversitemizin tatbikat alanı olan yerleri belirledik. Ulaştırma bakanlığıyla görüşmeler yaptık. Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapılar Genel Müdürlüğü ön fizibilite raporlarını hazırladı. Daha sonra da Alt Yapı Genel Müdürlüğünden, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden oluşan çok büyük bir heyet Karabük’e gelerek havaalanının yapılacağı yerde incelemelerde bulundular. Uçakların iniş kalkışının manalarının olup olmadığının, rüzgârların her yönünü, günün belirli saatlerinde sis olup olmadığını, oradaki ulus rası uçak trafiğini etkileyecek bir yapının olup olmadığını yerinde incelediler ve raporlarını verdiler. Bu 2013 yılı içerisinde gerçeklesen bir hadiseydi. Sürekli yazışmalarımız, görüşmelerimiz devam etti. Zemin etütlerini gerçekleştirdik. Elbette ki manalar yoktu. Sis oluşmuyordu. Rüzgâr uçağın inişine kalkışına engel değildi. Ama havaalanı pisti buraya yapılacak olursa bir kayma bir şey olur mu diye zemin etütlerini de gerçekleştirdik. Bunların hepsi kayıtlarda. Havaalanı projesini çizdirdik. Havaalanı projesinin çizildiği alanın büyük bir kısmı vatandaş arazisi. Bilmeyenler çıkıp bakabilirler. Orada tarım yapılmakta. Bir kısmı hazineye ait. Bir kısmı üniversiteye ait. Bir kısmı da Orman Genel Müdürlüğüne ait. Hazineye ait olan araziler üniversiteye devri gerçekleştirildi. Ormanla anlaşma sağlandı ve tahsisi Karabük Üniversitesine gerçekleştirildi. Kamulaştırılma faaliyetleri de devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Yoksa Eflani halkını kandırmaya yönelik bir siyasi atraksyon mu yapıyor?”

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin uzmanlık alanının sivil havacılık veya hava taşımacılığı olmadığını aynı zamanda Belediyenin de böyle bir biriminin olmadığını söyleyen AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal,  “Elinizde hangi doneler var ya da hangi kurumlardan hangi raporları aldınız. Şayet elinizde doneler varsa üniversiteye neden bildirmediniz. Rafet Bey havaalanının Eflani’ye yapılmasını istiyor. Peki, Eflani’ye yapmayı düşündüğünüz havaalanı ile ilgili elinizde bir kroki var mı? Yoksa Eflani halkını kandırmaya yönelik bir siyasi atraksyon mu yapıyor? Eflani’ye havaalanı yapılması konusunda çok istekli ve arzulusunuz ve bunu her seçim döneminde söylüyorsunuz. Madem bu kadar arzulu ve isteklisiniz de 10 yıldır hangi kurumla irtibat halindesiniz ve hangi çizimleri ve raporları aldınız? Ben değerlik Karabüklü hemşehrilerime sesleniyorum; Bir şehrin ekmeğini aşını büyütecek, bir yatırımın siyasi amaçlarla engellenmesine asla müsaade etmeyin. Eflani’ye oluyor da neden Karabük’e olmasın. Hava alanı ile ilgili çalışmalar yapılmış ve bütün izinler alınmıştır. Rafet beyin açıklamaları üç başlıkta toplanıyor. Birincisi Karabük’te hava kirliliği çok fazla, siz orada ağaç keseceksiniz ve bu da Karabük’ün hava kirliliğini etkileyecektir. İkincisi uçaklar buraya inip kalkarken çok gürültü yapacak ve ses kirliliği olacak ve üçüncüsü de Karabük’te trafik problemi var ve bu havaalanı buraya yapıldığı takdirde şehrin trafik problemi çözülemeyecektir. Rafet beye şunu sormak istiyorum. Orman Genel Müdürlüğü kendi ağaçlarını koruyamamıştı bunu siz mi koruyacaksınız. İkincisi ses kirliliğinden bahsediyorsunuz. Buna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hiçbir kirliliğin olmayacağını ve on ayrı kuruluş bildirirken siz bunu hangi ölçümlere dayanarak söylüyorsunuz? Karabük’te havaalanı yapıldığında trafik probleminin çözülemeyeceğini söylerken bir anlamda da Karabük’te hem ticari hem de eğitimsel faaliyetler aratacak ve şehirde bir büyüme olacak ve siz bu büyümeyi istemiyorum demek anlamına geliyor. Havaalanı ile birlikte Karabük büyüyecektir. Rafet Bey diyor ki! Ben üniversitenin gelişmesine katkı sağladım. Evet, Rafet Bey Sivil Havacılık Yüksekokulunun açılmasında ve havaalanı pistinin yapılmasında sağlamış olduğun destek gibi sürekli köstek oldun. Bunu bir seçim yatırımı o k değerlendirebilirsiniz. Rafet beyi üzülerek dinliyorum, Karabük’e yapılacak olan bir yatırımı engellemiş olması beni derinden üzüyor. Burhanettin Uysal kazanmasın, Burhanettin Uysal başarılı olmasın ben ne gerekirse yaparım anlayışı ile seçim kazanmak mümkün değildir. Burhanettin Uysal kazanacak, Karabük’e bu havaalanı yapılacaktır. Değerli Eflanili hemşehrilerim, sürekli Eflani’ye havaalanı yapacağım diyen Rafet Vergili Eflani ile ilgili bir çalışma yapmış mıdır? Yoksa sizleri her seçim döneminde tetikleyip, Karabük’e davet edip şehrin belli bölgelerini pankart astırarak Eflâni’ye havaalanı yapılmayacağını sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” dedi.

" width="853">