Ak Parti Karabük Belediye Başkan Adayı ve eski Karabük Üniversitesi rektörü Burhanettin Uysal Yeşil Mahalle girişinde bulunan ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi o k yapılıp daha sonra Karabük Valiliği o k kullanılan binaya yönelik açıklamalarda bulundu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ‘üniversiteye çok büyük katkı sağladıklarının’ söylemi üzerine, konuyla ilişkin valilik binasının önünde video çekerek açıklamalarda bulunan Uysal; “Değerli hemşerilerim. Sayın Rafet Vergili üniversiteye çok büyük katkı sağladıklarını bunun da en büyük örneğinin bugün de valilik binası o k kullanılan binayı üniversiteye Tıp Fakültesi o k tahsis ettiklerini söylüyorlar. Rafet Bey 2009 seçimlerinde Belediye Başkanı seçilince bu binada oturmayacağını söyledi ve bu binaya taşınmayı reddetti. Çok uzun zaman bu bina boş kaldı. Daha sonra belediyeden gelen talepler doğrultusunda; ‘Hocam bu binayı size verelim. Mümkünse de tıp fakültesi o k kullanabilir misiniz dediler.’ Tahsis işle mi gerçekleşti. Rektör o k YÖK’e müracaat ettim. Tıp Fakültesi’ne öğrenci almak istediğimi belirttiler. Binasının da hazır olduğunu söyledim. YÖK Tıp Fakültesi’ne öğrenci alınabileceğini ama Karabük’te eğitim yapmasının mümkün olmayacağını belittiler. Öğrencilerimizi bugünkü adıyla Bülent Ecevit Üniversitesi’ne gönderdiler.” dedi.

Uysal, binayı teslim alındığında ‘Milli Servettir diyerek’ kendi imkanlarıyla o gün çok büyük bir para harcadığını ve çatısını restore ettirdiğini söyledi. Belediyeden destek istediği zaman, destek veremeyeceklerini söylediklerini de sözlerine ekledi.

Uysal konuşmasının devamın Vergili’ye seslenerek; “Bu binayı kullanmayarak Karabük Belediyesine ne kadar zarar ettirdiniz? " diyerek sorular sordu.

Son o k 31 Mart’ta ‘Karabük bunun hesabını soracaktır’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>