Nasıl Bilirdiniz?
Bir insanı son yolculuğuna uğurlarken hoca sorar. Nasıl bilirsiniz? Orada bulunanların kimisi yürekten iyi biliriz der, kimisi ricalen. Kimisi de sessiz kalmayı yeğler!
Elbette bir cenaze yok. Bazan yazarlar anlam bütün olsun, daha iyi anlaşılsın diye teşbih sanatını kullanırlar yani benzetme yaparlar. 
Allah uzun ömür versin. Salı günü akşam davete icabet, son kararname ile merkeze alınan Vali Fuat Gürel’in veda yemeğine katıldık. 800 kişi tıklım tıklım dolu idi.
Maaşallah kentimizin iş insanları cömert davranmış yemeğin maddi yükünü organize etmişler diye duyduk.
Kentin bürokrasisi, siyaset ve cemiyet adamları, bazı belediye başkanları, iş insanları, dernekler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, velhasıl 250 bin nüfuslu kenti yönetenlerin çoğu yemekte hazır bulundular.
Teşbih te hata olmaz dedik ya, makale başlığımızda ki gibi orada bulunanlara nasıl bilirdiniz diye sorulmadı ama konuşmacıların sözlerinden, takdim edilen teşekkür hediyelerinden ekseriyet İYİ BİLİRİZ  dedi gibi geldi bize.
Tabi aynı soruyu bu kez kentin yaşayanlarına sormak lazım. 
Safranbolu’nun Emek Mahallesindeki berber Kamil amcaya, Örencik köyündeki Hüsniye teyzeye!
Eskipazar’ın Mermer Mahallesindeki Bakkal Adem’e, Ortaköy’deki Turgut Ağabeye!
Yenice’nin Yirmibeşler Mahallesi Muhtarı Birsen Yirmibeş’e, Tır Köyündeki Hasan dayıya!
Karabük Yenimahalle’de vatandaş desteği ile  hayata tutunmaya çalışan Gülizar hanım ile Kahyalar köyündeki Murat Enişteye!
Ovacık’a, Eflani’ye, Yortan’a, velhasıl yemekte bulunmayan 250 bin kişiye sormak lazım.
Biz tercüman olalım da soralım bakalım.
EY AHALİ 5 YIL KARABÜK VALİLİĞİ YAPAN SAYIN FUAT GÜREL’İ NASIL BİLİRDİNİZ?
Şimdi sen nasıl bilirdin diye bana sorduğunuzu hisssediyorum. Geçmişteki birçok Vali ile güzel ve özel diyaloglarımız oldu. Bazıları ile hala görüşürüz. Ancak sayın Gürel ile  çok fazla diyaloğumuz olmadı. Anlayabildiğimiz kadarı ile kişiliği konusunda ben dahil hiç kimsenin diyecek olumsuz bir yorumu, düşüncesi yok. Tabi ki asıl ilgi alanımız Devletin Karabük’teki en yetkilisi olarak, DEVLET BABA sözünü ne kadar yerine getirebildiğidir. Yatırım ve hizmetlerdir. Şehrin gelişimidir. Hani çoğumuzun birbirine söylediği bu kentin sahibi yok sözünün hatırlatımıdır.
Tam burada  benim de yemekte meslektaşım Zafer Acar’a sorduğum son beş yılda Karabük’te hatırladığın 5 tane konu  sayarmısın diye sorduğum soru, gerçekten hatırlayacak bir konu aklıma gelmedi  şeklindeki cevabı aklıma geliverdi.
Düşündün bütün akşam. Şimdi ben bir kaç tane hatırladığımı sizlerle paylaşayım:
Şanlı Karabükspor Sayın Vali nin geldiği 2018 yılından itibaren Süperligden başlayarak bugün amatör kümeye düştü. Bir sürü iddalar hala açıklığa kavuşmadı.
Karabük 2019 ve 2020 yıllarında kesilen trafik cezalarında nerede ise Türkiye şampiyonu oldu.
Saka evleri önündeki kavşak 9 kere bozulup 10 kere yapıldı.
Aslında trafik açısından fazla sorun olmayan Balıklarkayası mevkiinde yapılan alt geçit, harcanan milyonlar ve aylarca mağduriyet yaşayan vatandaşlar.
Bazı vatandaşların İsmail Altınöz kavşağı adını taktığı ne olduğu hala belirsiz, şöförlerin kafa karışığı Kardemir kavşağı.
Adından başka çok işi bitti denilen ama hala kazma vurulamayan Eskipazar OSB.
Soğuksu da TOKİ tarafından yapılıp yıllarca atıl kalan binalar.
Emekliliğnin son gününe kadar görevde kalabilen, arkasından davul zurna çalınan, tespih sallayıcı emniyet müdürü .
Valisi olduğu kentin göbeğinde organize şekilde darp edilen, televizyon ve haber sitesi sahibi bir gazeteci. Üzerinden geçen yıllara rağmen Azmettiricilerinin hala bulunamadığı bir kent.
Bir ayağı karabük kentine ulaşan ancak sonucunun ne olduğu ortaya çıkmayan demir yumruk operasyonu.
Bunlar benim aklıma geliverenler.
Varın siz başkalarını ekleyin. 
Bunlar Vali nin işi değil siyasetçinin deyin.
Ben şimdi salı akşamı yemekte olmayan 250 bin Karabüklüye soruyorum.
Köylerde, ilçelerde, merkezde hizmetlerden memnun muydunuz?
EY AHALİ 5 YIL KARABÜK VALİLİĞİ YAPAN SAYIN FUAT GÜREL’İ NASIL BİLİRDİNİZ?