Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Bünyesinde çalışan orman muhafaza memuru şef ve şoförler arasında yer değişikliği  sirkülasyonu ile ilgili kararın Zonguldak Orman İşletme Bölge Müdürlüğü’nde beklediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen, Yenice orman emvali kaçakçılığı ile ilgili yakalamanın ardından, basında da geniş yer bulması ile birlikte adli ve idari soruşturma açılmıştı.

Açılan adli soruşturmanın tamamlanıp tamamlanmadığı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, idare soruşturma ile ilgili Zonguldak Orman İşletme Bölge Müdürlüğü’nden basit ve münferit bir olay olduğu belirtilerek soruşturmanın tamamlandığı şeklinde resmi açıklama yapılmıştı.

Edinilen bilgilere göre Yapılan idari soruşturma ile birlikte, orman emvali kaçakçılığı ile ilgili etkili mücadele yapılabilmesi için Yenice Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışan 12 şef, 30 civarında Orman Muhafaza Personeli, işçi statüsünde çalışan şoförler arasında yer değişikliği yoluyla sirkülasyon yapılması yönünde karar alındığı ve bu talebin Zonguldak Orman işletme Bölge Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenildi.

Bölge Müdürü Sümen Altında mı Bekletiyor?

Yenice Orman İşletme sahası içerisindeki şef ve personele zimmetli emval olması nedeniyle, yılbaşından evvel yapılan personel sirkülasyonu talebinin zimmet sayımlarının tamamlanmasının ardından Yılbaşı itibariyle gerçekleştirilmesinin uygun olacağı şeklinde bir karar alındığı öğrenilirken, üzerinden bir buçuk ay geçmesine rağmen bu kararın hala daha yürürlüğe konulmamasının, Zonguldak Orman İşletme Bölge Müdürlüğü’nde sümen altında bekletiliyor şeklinde söylentilere yol açtı.